TIP: Opskrifterne ratatouille tærte, moules frites og fransk bondesalat er andre skønne retter inspireret af det franske køkken.
-
Link kopieret
Crêpe med skinke, ost og æg
Denne opskrift på crêpe med skinke, ost og æg er en fantastisk frokostret eller let aftensmad. Her fyldes tynde pandekager af boghvedemel med ost, skinke og spejlæg – lidt som en luksus pandekage-toast. Med en sprød madpandekage, smeltet ost, smagfuld lufttørret skinke og en flydende æggeblomme.
Servér gerne de lækre fyldte crêpes på ægte fransk manér med en simpel grøn salat med en klassisk vinaigrette.

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 5 min /I alt 20 min
INGREDIENSER
Crêpes
- 1 portion boghvedepandekager
FYLD
- 4-8 æg
- 8 skiver lufttørret skinke
- 4 skiver ost, fx Comté, emmentaler, cheddar, vesterhavsost
Miks alle ingredienserne til boghvedepandekager sammen til en jævn dej uden klumper, enten ved hjælp af en elpisker eller en stavblender.
Smelt en tsk. smør på en pande med et tilhørende låg. Tilsæt pandekagedejen, og vip hurtigt panden, så dejen fordeler sig jævnt.
Placér en skive ost i midten af crepen. Læg 2 skiver skinke oven på osten, og form en lille rede, hvori du kan slå 1-2 æg ud. Fold dernæst forsigtig de fire hjørner af pandekagen ind over fyldet. Læg et låg på panden, og lad crêpen passe sig selv i 5 minutter, indtil spejlæg er stegt færdigt.
Pynt gerne med lidt friske krydderurter inden servering, fx purløg eller timian.
Placér den færdige crêpe på en tallerken, evt. med et lag folie over sig, så den holder sig varm, imens processen gentages, og de resterende pandekager steges.


Opskrift på crêpe med skinke, ost og æg
Denne opskrift på crêpe med skinke, ost og æg kunne ligeså godt blive serveret på en fransk gadecafé. Jeg blev præsenteret for opskriften på en rejse til Paris, og den har været en genganger på menuen herhjemme siden da. Især på dage, hvor overskuddet til at stå i køkkenet er nærmest ikke-eksisterende, men jeg alligevel gerne vil undgå take-away De fyldte crêpes er en simpel men utrolig lækker opskrift, der kan bikses sammen på nul-komma-fem. Du kan nemt variere fyldet, alt efter hvad du lige har på lager, men denne version med ost, skinke og ost er en sikker vinder. Andre gode kombinationer er spinat (stegt let på panden, så den falder sammen) og gedeost. Eller stegte svampe, æg og ost. Hvis du vælger den klassiske kombination med skinke, ost og æg, kan du også nemt variere, hvilken type skinke og ost, du benytter. Gode bud på ost er de franske oste Comté og emmentaler, men jeg kan også anbefale dig at bruge cheddar eller den danske vesterhavsost.TIP: Som alternativ til boghvede crêpes, kan du bruge æggewraps, surdejspandekager eller spinatpandekager

Franske boghvede crêpe galette
Opskriften er inspireret af den fransk ret "Galettes de Sarrasin", hvilket kan oversættes til boghvede pandekager. Boghvede crêpes er en klassiker i det franske køkken, og de serveres ofte på denne måde, foldet omkring lækkert fyld. I Frankrig bruges boghvede crêpes både i det salte og søde køkken. Jeg kan også anbefale dig at tilføje en smule rørsukker til dejen til boghvedepandekagerne. De lækre crêpes smager nemlig også skønt som en dessert, med frugt, flødeskum eller is. Du kan også lave dobbeltportion af dejen, og først stege crepes med ost, skinke og æg. Tilsæt dernæst lidt sukker til den resterende dej, og så har du pandekager til en lækker dessert.