-
Link kopieret
Dadelkaramel
Dadelkaramel smager vidunderligt sødt og næsten som en klassisk flødekaramel. Brug karamellen i kager og desserter, til at søde din morgensmoothie eller grød eller som sød topping på en lækker bolle.
Opskriften på dadelkaramel er utrolig nem at lave og lige at gå til. Så længe du blot har en god blender, kan den laves på ingen tid.

1 syltetøjsglas
INGREDIENSER
- 200 g bløde dadler, udstenede
- 1 spsk. kokosolie eller smør
- 1 spsk. citronsaft
- 2 dl vand
- 1 nip salt
Kom de udstenede dadler i en foodprocessor sammen med kokosolie, citronsaft og 1 dl vand. Blend nu, og tilsæt gradvist mere vand, indtil du har en helt glat karamel.
Smag til med salt, og hæld dernæst karamellen i et skoldet syltetøjsglas. Stil glasset i køleskabet, hvor det holder sig i op til en måned.
Dadelkaramel opskrift
Denne opskrift på dadelkaramel giver den lækreste, cremede karamel. Den smager vidunderligt som smørrelse på brød (lidt som karameludgaven af nutella), oven på havregrød, chiagrød eller klatkager af havregrød. Det er så smart lige at have et glas dadelkaramel i køleskabet. Så kan man på et øjeblik tilføje karamelsødme morgenens yoghurt, til smoothies eller bagværk og alle steder, man normalt ville bruge sirup eller honning. Ved at tilsætte kokosolie eller smør til dadelkaramellen, giver det en endnu mere cremet konsistens og en smag a la flødekaramel. Et tip er også at servere en smule citronsaft. Det virker måske underligt, men bare rolig - karamellen kommer ikke til at smage af citron! Derimod gør det blot din dadelkaramel endnu mere sød og velsmagende, da det balancerer smagen. Du kan smage din sirup til med dine yndlingskrydderier såsom kardemomme og kanel. Prøv også at tilsætte lidt kakaopulver for at lave en dejlig chokoladekaramel. En anbefaling er at tilsætte havsalt, da det komplimenterer dadlernes karamelsmag.
Nem hjemmelavet dadelkaramel
Dadelsirup er enormt nem og hurtig at lave, så længe man har en god blender eller foodprocessor. Du kan også bruge en minihakker. Vi anbefaler ikke at bruge en stavblender, for det kan hurtigt sætte sig fast og svine gevaldigt. Hvis du ikke har nogen køkkenmaskine, kan du koge din dadelkaramel i stedet, ligesom vi har gjort i opskriften på islagkage med dadelkaramel. Det giver en endnu mere intens karamelsmag. Når dadlerne koges, bliver de så bløde, at man kan nøjes med at mose dem med en grydeske.
Sødt sundt med dadler
De søde og karamelagtige dadler er i det hele taget en fantastisk måde at tilfredsstille den søde tand på en naturlig måde. Dadler er også gode at tilsætte i kager og desserter i stedet for raffineret sukker. Her på bloggen kan du finde mange opskrifter med dadler. Vi kan særligt anbefale dig vores opskrift på bananbrød eller bananmuffins, hvor dadlerne sammen med modne bananer giver den dejligste søde smag til bagværket. Prøv også disse gulerodsmuffins sødet med dadler eller müslibarer med dadler og tahin.