-
Link kopieret
Grøn salat med granatæble og avocado
Denne opskrift på grøn salat med granatæble, avocado og mandler passer til næsten alt. Den er perfekt som et frisk indslag på spisebordet, hvad end menuen står på bøf eller falafel.
I salaten blander jeg grønne salatblade i en en simpel vinaigrette dressing. Dertil tilføjes tern af cremet avocado, syrligt-søde granatæblekerner og sprøde, ristede mandler. En herlig kombination, der bare altid hitter.

Salat til 4 personer
Forberedelse /I alt 5 min
INGREDIENSER
- 1 bakke grøn salat
- 1 moden avocado
- 0,5 granatæble
- 0,5 rødløg
- 1 håndfuld mandler
- 2 spsk. citronsaft
- 3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. honning
- 1 tsk. dijonsennep
- salt & friskkværnet peber
Skyl og tør salaten, og kom den i en skål.
Pisk alle ingredienserne til vinaigretten sammen med en gaffel i en lille skål. Vend vinaigretten i salaten.
Skær avocado i tern. Frigør granatæblekernerne (læs hvordan længere nede). Skær rødløg i helt tynde skiver.
Vend avocadotern, granatæblekerner og rødløgskiver i salaten.
Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft. Drys mandlerne over salaten inden servering.

Opskrift på grøn salat med granatæble og avocado
En grøn salat med granatæble og avocado er en virkelig lækker og frisk salat, der passer til det meste. Derudover tager den vitterligt kun 5 minutter at bikse sammen, så opskriften er god til, når du lige hurtigt vil lave en salat til aftensmaden. Kombinationen af grøn salat, søde og syrlige granatæblekerner, cremet avocado og sprøde mandler e simpelthen så stjernegod. Og derudover er det også en virkelig smuk salat at sætte på spisebordet.TIP: Prøv også en grøn salat med ribs og mormordressing eller fennikelsalat med rucola og parmesan eller salat med blåbær
Hvordan skræller man et granatæble?
Opskriften på grøn salat med granatæble kan måske skræmme dig væk, fordi du ikke orker at skrælle grantæblet med frygt for at hele køkkenet sprøjtes til med rød saft. For at undgå det scenarie, gør jeg følgende:- Skær en tynd kant rundt om granatæblet med en skrap kniv. Du skal kun skære ca 0,5 cm ind, så du mærker, at du ikke skærer i kernerne.
- Riv forsigtigt de to halvdele fra hinanden. Gør det ned i køkkenvasken eller en stor skål, så du undgår, at det sprøjter.
- Nu kan du forsigtigt frigøre kernerne ved at rive dele af granatæblet fra hinanden. gør det igen gerne ned i en skål (og stil evt. skålen i køkkenvasken), så det ikke sprøjter.
TIP: Prøv også min opskrift på blue cheese dressing.

Grøn salat, der kan spises til alt
Ofte bliver jeg spurgt: "Hvad kan jeg servere til?". Her anbefaler jeg ofte denne opskrift på grøn salat med æble og parmesan og denne simple salat med granatæble et fremragende bud. Salaten har nemlig alt det, som jeg anbefaler til den perfekte grønne salat:- Frisk salat
- En lækker dressing
- Noget sød og syrligt
- Noget cremet
- Noget sprødt