Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Kurv 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Kyllingefrikadeller

Disse kyllingefrikadeller er saftige og sprøde med masser af god smag!

Hemmeligheden bag de gode kyllingedeller er at tilsætte revet parmesan. Det er ikke en absolut nødvendighed, og frikadellerne bliver også gode uden – men den friskrevet parmesanost i farsen giver lidt ekstra kant.

Hvis du vil tilføje mere grønt, fungerer det også godt at tilsætte revne grøntsager til frikadellerne. Vi kan anbefale at tilføje revet gulerod, men du kan sagtens bruge andre grøntsager.

Kyllingefrikadeller

Frikadeller til 4 personer
Forberedelse 5 min + 30 min på køl /I alt 45 min
INGREDIENSER

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 25 g parmesan
  • 1 æg
  • 2 spsk. finvalsede havregryn
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • smør og/eller olie til stegning

Kom hakket kyllingekød i en skål. Pil og pres hvidløg. Riv gulerod og parmesanost fint. Tilsæt det til skålen sammen med æg, havregryn, salt og peber. Rør det hele sammen til en jævn fars. Lad farsen hvile i køleskabet i 30 minutter.

Form frikadeller af kyllingefarsen. De kan være store eller små, alt efter hvad du foretrækker. Steg dem i smør og/eller olie på alle sider, til de er gyldne og gennemstegte.

kyllingefrikadeller  

Opskrift på kyllingefrikadeller

Opskriften på kyllingefrikadeller er et fremragende alternativ til de klassiske frikadeller. De er nemme at tilberede og kan laves i utallige varianter. Prøv eksempelvis dellerne til aftensmad med sprøde fritter (fx disse græskarfritter), hjemmelavet aïoli og en grøn salat. Eller brug farsen til at lave bøffer til en burger eller til at lave kødboller til opskriften på kødboller i tomatsauce. Kyllingefrikadellerne er også en god tilføjelse til madpakken, for de smager dejligt kolde. På rugbrød eller i en sandwich eller bare som en "hånddelle". Du kan også stege små mini frikadeller og sætte dem på spyd med grøntsager såsom cherrytomater. Det ser festligt ud i madpakken og er nemt at spise på farten.  

TIP: Prøv også grøntagsfrikadeller såsom squashfrikadeller, rødbedebøfferfalafel og risottodeller

  kyllingefrikadeller i ovn  

Kyllingefrikadeller med grøntsager

Hvis du gerne vil snige flere grøntsager indenbords (både hos dig selv, men måske særligt også hos børnene i familie), vil disse kyllingefrikadeller smage skønt. Det er muligt at "skjule" grøntsagerne i dellerne, eksempelvis ved at bruge fintrevet gulerod eller squash. Du kan også tilføje grøntsager, der giver både farve og smag til de saftige frikadeller.  

Gode idéer til grøntsager, du kan tilsætte til dine kyllingefrikadeller er: 

  • Squash (klem væsken fra) 
  • Fintrevet rødbede (giver fine lyserøde frikadeller!)
  • Finthakket spinat
  • Finthakket rød peberfrugt
  • Revet selleri eller knoldselleri
  • Stegte hakkede svampe
  • Soltørrede tomater

 

Kyllingefrikadeller i ovn eller på pande

Vi foretrækker at tilberede kyllingefrikadellerne på en pande, da det giver en god stegeflade. På den måde bliver dellerne ekstra sprøde i overfladen, uden at de bliver tørre indeni. Det er dog også muligt at tilberede kyllingedellerne i ovn. Her skal du blot placere dellerne på en bageplade med bagepapir og bare dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 7-12 minutter alt efter deres størrelse. De vil ikke blive sprøde udenpå men de vil blive dejligt saftige og virkelig lækre!  

TIP: Prøv også denne opskrift på fyldt kylling med mozzarella og rød pesto