-
Link kopieret
Hjemmelavet nutella
Hjemmelavet nutella er enormt nemt at lave og så smager det helt fantastisk. Med en dejlig smag af ristede hasselnødder og chokolade og en cremet konsistens.
Denne opskrift på hjemmelavet nutella består af kun tre ingredienser: Hasselnødder, chokolade og salt. Simpelt, godt og næsten sundt
Du kan bruge både mørk og lys chokolade til opskriften.

1 syltetøjsglas
INGREDIENSER
- 200 g hasselnødder
- 75 g chokolade
- 1 knivspids salt
Rist hasselnødderne på en tør pande, indtil skallerne løsner sig. Lad hasselnødderne køle af, og hæld dem derefter over i et rent viskestykke. Saml viskestykket omkring hasselnødderne, og gnid dem mod hinanden, så skallerne skilles fra nødderne. Sidder der en smule skal tilbage, gør det ingenting.
Hæld de afskallede hasselnødder over i en foodprocessor, og kør, indtil du har et helt glat, cremet nøddesmør. Det tager 2-10 minutter, alt efter hvor kraftig din maskine er.
Smelt forsigtigt chokoladen over et vandbad, og tilsæt den smeltede chokolade og salt til hasselnøddesmørret i foodprocessoren.
Blend igen, så det blandes, og hæld derefter din nutella i et skoldet syltetøjsglas.
Sæt glasset i køleskabet, så din nutella tyknes. Den holder sig fint på køl i flere uger.

Opskrift på hjemmelavet nutella
Der findes mange opskrifter på hjemmelavet nutella. Både af de sundere slags med dadler og ting i den dur, og de mere klassiske med masser af smør og fløde. Denne opskrift er på den klassiske sukkersøde, nougatagtige slags. Og heldigvis er det også den absolut mest simple opskrift. Denne hjemmelavede nutella kræver nemlig blot tre ingredienser: chokolade, hasselnødder, en smule salt og intet andet. Det er ærlig mad, når det er bedst – silkeblød hasselnødde-chokoladecreme, klar til at indtage ethvert stykke brød eller blot blive spist med ske. Hjemmelavet nutella er jo fantastisk på ristet surdejsbrød eller over havregrød, klatkager eller chiagrød om morgenen. Det er sand hverdagsforkælelse, og når man bruger en god mørk chokolade, er det jo næsten helt sundt ;-)
TIP: Prøv også denne opskrift på dadelkaramel som alternativ til nutella

Nutella med hasselnødder og chokolade
Opskriften på hjemmelavet nutella kan laves både med mørk og lys chokolade. Ved at bruge mørk chokolade får man en mere intens og dyb smag. Men hvis du vil have en klassisk sød nutella, vil anbefales det at bruge en lys chokolade. Nutellaens base er hasselnøddesmør, som laves ligesom alle andre typer nøddesmør: Nødderne ristes, inden de blendes længe nok til, at olierne frigives, og man får en cremet, lækker konsistens. Hasselnøddesmør smager også godt i sig selv, så du kan overveje at lave en ekstra portion, som du tager fra, før du tilsætter chokoladen.