Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Kurv 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Koteletter i fad

Koteletter i fad er et rigtig familiehit. Det er mormor-mad, når det er bedst: Sådan et måltid, der hitter hos alle generationer, og bare smager godt, selvom det ikke ligefrem er særlig trendy.

Denne udgave af koteletter i fad laves med masser af grøntsager: Gulerødder, peberfrugt og champignon. Dertil kommer de møre koteletter, sprøde bacontern og en fantastisk, cremet sauce, hvor der ikke er sparet på fløden.

Koteletter i fad

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 15 min /I alt 35 min

INGREDIENSER

4 svinekoteletter
100 g bacon i tern
Salt og peber
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 spsk. smør til stegning
2 gulerødder
1 rød peberfrugt
250 g champignoner
1 håndfuld frisk timian
1 dåse hakkede tomater
1 spsk. koncentreret tomatpuré
1 dl piskefløde
1 dl mælk
Salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING
4 dl ris
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Steg baconternene sprøde på en stor pande med høje kanter. Tag dem af panden, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Krydr svinekoteletterne salt og peber, og brun dem i baconfedtet på panden. Læg koteletterne i et ovnfad, og drys de sprøde bacontern over

Pil og hak løg, og pres hvidløg. Tilføj lidt smør på panden, hvis baconfedtet er stegt fra, og svits løg og hvidløg.

Skræl gulerødderne, og skær dem i tern. Rens peberfrugter, og skær dem i tern. Rens champignoner, og skær dem i skiver. Lad gulerødder, peberfrugter og svampe stege med på panden. Tilsæt finthakket timian. Lad grøntsagerne stege, til de tager farve. Tilsæt så hakkede tomater, tomatpuré, fløde og mælk til panden. Rør rundt, og bring saucen i kog.. Smag til med salt og peber, og fordel så saucen i fadet over koteletterne.

Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til overfladen er flot gylden. Kog imens risene efter anvisningen på posen, og servér til koteletter i fad.

Koteller i fad med ris  


Opskrift på koteletter i fad

Det er en sjov udfordring at forvandle nogle af de opskrifter, man selv husker at have fået serveret som barn, til mere moderne retter. Ofte skal der ikke så meget til - med lidt flere grøntsager, gode råvarer og krydderier skal man virkelig ikke kimse af det danske køkken!  

TIP: Prøv også denne opskrift på svensk pølseret eller fyldt mørbrad eller tarteletter med kylling og asparges eller klassisk æggekage.

   Koteller i fad med ekstra grønt  

Koteller i fad med ekstra grønt

Denne opskrift på koteletter i fad er egentlig meget traditionel, men der sniger sig nok lidt flere grøntsager ind i retten end den helt traditionelle. Udover de hakkede tomater i saucen, tilsættes både gulerødder, rød peberfrugt og champignon, der giver en god smag og lidt ekstra næring til retten.  

TIP: Prøv også opskriften på denne gode mørbradgryde, en klassisk enebærgryde eller kylling i karry

  Saucen laves på en blanding af fløde og mælk. Fløden gør saucen fantastisk cremet, men man kan  også tilsætte lidt mælk, så retten ikke bliver for tung. Du kan sagtens skrue op og ned for både grøntsags- og fløde-indhold i retten. Brug flere eller færre grøntsager, og ændr på ratioen på mælk/fløde, så saucen passer til dine præferencer. Du kan også sagtens bruge madlavningsfløde, hvis du synes.  Koteller i fad med champignon og tomat


Tips til den bedste opskrift på koteletter i fad

  • Servér gerne en frisk, grøn salat til den mere tunge ret. Det kunne eksempelvis være en grøn salat med æble og parmesan , en god spidskålssalat eller en grøn salat med mormordressing, der passer perfekt dertil.
  • I stedet for frisk timian kan du bruge tørret timian. Du kan også bruge andre krydderurter såsom persille, basilikum og rosmarin.
  • Prøv at tilsætte flødeost eller pikantost til saucen i stedet for fløde. Det giver en virkelig god smag og konsistens!
  • I stedet for ris kan du servere retten med kartoffelmos eller rodfrugtmos. Det er særligt lækkert i de koldere måneder.