Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Kurv (0)

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Rabarbertærte med marcipan

Denne skønne rabarbertærte med marcipan er ikke bare smuk – den er også ufattelig lækker.

Tærten består af en sprød mørdejsbund, et herligt fyld af remonce med marcipan og smukke sød-syrlige rabarber.

Du kan servere tærten både lun og kold.

Rabarbertærte med marcipan

Tærte til 8-12 personer
Forberedelse 20 min /I alt 1 t

INGREDIENSER

  • UDSTYR

  • 1 firkantet tærteform på 20x30 cm eller rund form med diameter på 25 cm
  • TÆRTEBUND

  • 200 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 50 g sukker
  • 1 knsp. salt
  • 3-4 spsk. isvand
  • FYLD

  • 150 g marcipan
  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 20 g hvedemel
  • 1 vaniljestang
  • 2 æg
  • 250 g rabarber, rengjort vægt
  • 1 æggeblomme
  • 20 g mandelflager
TÆRTEBUND

Bland mel, sukker og salt i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr dem ud i melet, så smørret ikke er i kugler større end en ært. Gør det hurtigt, så smørret forbliver koldt. Tilsæt en spsk. isvand ad gangen, og rør rundt med en gaffel. Tjek, om du kan samle dejen, og tilsæt ellers mere vand. Tryk dejen sammen på en bordplade, og saml den til en rund disk. Pas på med at arbejd ikke for længe med den, så smørret smelter. Pak tærtedejen ind i husholdningsfilm eller kom den i en lufttæt boks, og læg den så i køleskabet i mindst 30 minutter.

Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord. Flyt den over i tærteformen, fjern den overskydende tærtedej (evt ved at rulle en kagerulle over kanten). Tryk kanten på plads, så den er pæn og ensartet.

FYLD

Tænd ovnen på 160° varmluft. Riv marcipanen, og pisk det sammen med smør, sukker, mel, korn fra vaniljestangen og æg, til du får en ensartet masse. Fyld massen i tærten.

Skyl og tør rabarberne, og fjern top og bund. Del rabarberstænglerne i to på langs, og fordel dem over tærten. Pensl kanterne af tærten med æggeblomme, og fordel mandelflager over.

Bag tærten i cirka 40 minutter, til overfladen er fast og let gylden. Servér den enten lun eller kold, og servér gerne med cremefraiche.

rabarbertærte med marcipan

 

Den bedste opskrift på rabarbertærte med marcipan

Denne rabarbertærte med marcipan er simpelthen så stjernegod. Den ser imponerende smuk ud - særligt når man bruger sæsonens første, flot røde rabarber. Og så smager tærten bare så dejligt, og så er den tilmed meget nemmere at lave, end man skulle tro. Hvis du virkelig skal flotte dig, så kan du servere tærten med en kugle matcha is til. Det er en helt fantastisk og sommerlig smagskombination!  

TIP: Prøv også en skøn klassisk jordbærtærte, hjemmelavede flødeboller eller småkager med spiselige blomster.

 

Tærte med rabarber

Rabarber smager skønt i en rabarbertærte med marcipan. I denne opskrift anrettes de smukke pink stængler over en lækker remoncemasse med marcipan, fyldt i en sprød mørdejsbund. Rabarber er en rigtig forårsbebuder, for når de smukke farverige stængler skyder op af den kolde jord, ved man, at foråret er ankommet. Rabarber kan også nydes i mange andre retter end blot denne tærte, prøv eksempelvis disse opskrifter: rabarberkompot, rabarbercrumble, blondies med rabarber eller råsyltede rabarber.

TIP: Prøv også rabarber i det salte køkken, eksempelvis i en sommersalat med mozzarella eller en skøn linsesalat, der serveres til hvidvinsdampet torsk.

  rabarber ingredienser til en rabarbertærte  

Hvordan laver man rabarbertærte?

Rabarbertærte består af en tærtebund, fyld og naturligvis rabarber. Fyldet skal gerne have en god sødme, da rabarber er meget syrlige for sig. Derfor laves et remoncefyld tilsat marcipan. Det er sødt og cremet, det perfekte modspil til rabarberne, og så smager marcipan og rabarber bare så dejligt sammen. Rabarbertærten laves med marcipan i en klassisk mørdejbund. Den bliver sprød, let gylden og sød, og smager dejlig af smør. Mørdejstærtebunden fyldes med en remonce med marcipan, og så lægges rabarberne i overfladen, inden tærten kommer i ovnen. Når rabarberne bliver bagt, bliver de bløde og saftige. De vil stadig være let syrlige, men sammen med den søde remonce og mørdejsbunden smørsmag, får man den perfekte balance, og en af de bedste tærter.

TIP: Rabarberstænglerne lægges i overfladen i en lang række. Rabarberne kan dog også skæres i skiver og fordeles over tærten. Her kan du anrette dem i et andet mønster, eller du kan blot fordele dem tilfældigt over, for et mere rustikt udseende. 

  rabarber med remonce  

Tips til den bedste rabarbertærte

  • Brug gerne tynde "unge" rabarber, der ikke har nået at vokse sig for store. På den måde har de den bedste smag og fineste farve. Her kan jorbærrabarber særligt anbefales. 
  • Skyl og tør dine rabarber grundigt, inden de bruges i tærten. Der skal ikke komme unødigt væske ved, så bliver tærten for våd.
  • Tilsæt gerne lidt friskrevet citronskal til tærtefyldet. Det smager dejlig friskt og passer godt til rabarber.
  • Mandelflagerne på kanten kan sagtens undlades, men det ser så smukt ud.
  • Tilsæt gerne lidt hakkede mandler til remoncen, hvis du vil give tærten lidt knas.
  • Hvis chokolade smager vidunderligt til de syrlige rabarber. Prøv at drysse hakket hvid chokolade over tærten, inden det kommer i ovnen. Den hvide chokolade vil karamellisere let, hvilket smager helt vidunderligt.

Sådan laver du den perfekte mørdej

  • Hvis du synes, at mørdej er meget svært at arbejde med, og ikke har gode erfaringer med det, kan du bruge sammenpisket æg til at samle dejen fremfor vand. Det gør dejen lidt mere elastisk og nemmere at rulle ud. Vand kan dog bedst anbefales, da det giver en mere sprød og porøs mørdej.
  • Pas på med at arbejde for meget med dejen. Smørret skal fordeles hurtigt, og dejen skal kun netop kunne samles. Æltes dejen for meget, får man nemlig ikke den sprøde og porøse konsistens, som mørdejs elskes for.
  • Brug evt. en foodprocessor til at fordele smørret i dejen. Kom de tørre ingredienser og smør i maskinen, og kør, til du har en konsistens, hvor smørret ikke er i stykker større end en ært. Tilsæt dernæst vand en spsk. ad gangen, og kør maskinen, til dejen har en konsistens, der kan samles til en disk.
  • I denne opskrift undlader man at forbage mørdejsbunden, da den bliver sprød nok uden ved denne opskrift. Hvis du dog gerne vil have en mere sprød og gylden tærtebund, kan du forbage bunden i 10 minutter. Lav evt. en blindbagning, hvor du lægget et stykke bagepapir over dejen og fylder formen med tørrede bønner. På den måde kan dejen ikke trække sig sammen og glide ned, hvilken den har tendens til, når den bages uden fyld.

 

TIP: Prøv også denne fantastiske sommerlige islagkage eller en lunende æbletærte til efteråret

  mørdej tærte med rabarber og mandler   rabarbertærte med mandler og marcipan