-
Link kopieret
Bruschetta med gedeost og sprød skinke
Disse bruschetta med gedeost og sprød skinke er den lækreste lille hapser. De gør sig fremragende serveret før en middag eller som en del af en større tapasservering. Simpelt og italiensk inspireret, men alligevel med et lille twist.
Bruschetta laves af ristede brød, der toppes med alverdens lækkerier. I denne opskrift toppes det ristede brød med gedeost, inden brødene kommer i ovnen, så osten bliver gylden, smeltet og sprød. Over de små gedeostbruschetta anrettes skiver af italiensk skinke, der er stegt knasende sprød i ovnen. Tilføj et dryp balsamico eddike, og du har en skøn, simpel servering til din antipesto.

Forret til 6-8 personer
Forberedelse /I alt
INGREDIENSER
- 1 flüte / baguette
- 1 gederulle (180 g)
- 70 g parmaskinke eller anden tynd, lufttørret skinke
- 1 spsk. balsamicoeddike
- friskkværnet peber
Tænd ovnen på 200 grader.
Skær flüte i skiver, placér dem på en bageplade med bagepapir. Skær gedeost i skiver, og fordel dem på brødene. Sæt dernæst bagepladen i ovnen i cirka 5-8 minutter, til brødene er sprøde og osten flot gylden.
Placér skinken på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 3-5 minutter ved 200 grader, til skinken er sprød. Knæk den sprøde skinke i mindre stykker, og anret dem over gedeosten.
Dryp med smule balsamicoglace, kværn lidt sort peber over, og servér straks.
Opskrift på bruschetta med gedeost
Disse bruschetta med gedeost fungerer godt som en lille aperitif inden middagen, allerhelst sammen med et glas champagne eller andet boblende. De fungerer også godt sammen med andre variationer af bruschetta såsom klassikeren med tomat, bruschetta med svampe eller en version med ovnbagte tomater og ricottacreme. De smager nemlig helt vinderligt med kombinationen af ristet brød, gylden smeltet gedeost, sprød skinke, lid syrligt-sød balsamico. Sådan en lille servering, der bare altid hitter.
TIP: Andre populære opskrifter på forretter er lakseroulade med spinat, rugbrødschips med laksemousse og vitello tonnato
Gedeost til bruschetta
Til disse små bruschetta med gedeost kan vi anbefale dig at bruge en såkaldt "Gederulle" - dem man oftest finder fra mærket Soignon. Det er en modnet gedeost med hvidskimmel, der er formet som en rulle og derfor kan skæres ud i fine skiver. Den har en karakteristisk gedesmag, som bliver lidt mildere og utrolig delikat, når den bages i ovnen. Her bliver osten sprød og gylden i overfladen og let smeltet og blød indeni. Hvis du ikke bryder dig om den karakteristiske smag af ged, kan vi anbefale dig at erstatte gedeost med brie til denne opskrift. Det fungerer lidt på samme måde og smager også utrolig skønt.
TIP: Prøv også denne forret med rødebede og gedeost, en tærte med gedeost og karamelliserede rødløg og en skøn auberginesalat med gedeost.

Gedeostbruschetta med sprød italiensk skinke
Når det kommer til den sprøde skinke, som bruges som topping over gedeosten, vil vi anbefale dig at bruge en italiensk luftøret skinke i tynde skiver. Eksempelvis prosciutto eller parmaskinke. Skinken placeres på en bageplade beklædt med bagepapir, og derefter bages den i ovnen, til skinken krøller let sammen og bliver knasende sprød. Derefter kan den knækkes i stykker, så man får små "skinke-chips". Der kan anrettes og nærmest stikkes ned i den bløde gedeost. Det bliver både smukt og utrolig lækkert.
TIP: Prøv også de italienske klassikere som spaghetti bolognese, risotto og en god lasagne.