-
Link kopieret
Linsesalat med ristede jordskokker og tahindressing
Denne skønne linsesalat med ristede jordskokker og tahindressing er en sund, lækker og nærende servering. Den er både perfekt som tilbehør til aftensmad eller en lækker frokost med en skive surdejsbrød til. Jeg elsker at lave salater med bagte rodfrugter, da det altid giver lidt liv til en ellers simpel salat. Og det er præcis, hvad jeg gør i denne opskrift!

til 2 personer
Forberedelse /I alt
INGREDIENSER
Salat
- 500 g jordskokker
- 1 spsk. olivenolie
- 2 dl grønne linser eller delikatesselinser
- 1/2 tsk. salt eller 1/2 boullionterning
- 100 g feldsalat
Tahindressing
- 1/2 dl tahin
- Saft af 1/2 citron
- 1 spsk. olivenolie
- 2 tsk. hvidløgspulver
- Salt og friskkværnet peber
- 1/2 dl vand
Tænd ovnen på 175 grader.
Skrub eller skræl jordskokkerne, og skær dem i skiver på 1 cm. Fordel skiverne på en beklædt bageplade, og vend dem i olivenolie. Drys let med salt, og bag jordskokkerne i ovnen i 30 minutter, indtil de er gyldne, helt møre og let sprøde.
Kog linserne efter anvisningerne i posen i vand tilsat salt eller boullion, så de stadig har bid. Lad de kogte linser køle en smule af.
Nu er det tid til at lave tahindressingen. Bland tahin, citronsaft, olivenolie og hvidløgspulver i en skål, og rør det sammen. Det vil ikke blive fyldende, men komme til at virke tørt. Tilsæt nu vand, lidt efter lidt, indtil du har den ønskede konsistens, og smag dressingen til med salt og peber.
Fordel ristede jordskokskiver og lune linser på et salatfad. Vend det i et par spsk. tahindressing, og vend så forsigtig feldsalaten i fadet, så den forbliver sprød og ikke falder sammen. Dryp tahindressing over fadet, og servér.

Linsesalat med ristede jordskokker
I vinterhalvåret kan man let komme til at savne sommerens store udvalg af frugt og grønt. Men det betyder dog ikke, at man behøver gå på kompromis med det grønne tilbehør. Og netop dét mærker man, med denne dejlige linsesalat med ristede jordskokker. Hver bid er virkelig en smagseksplosion, men af den gode, simple slags, hvor hver enkelt råvare får lov til at stråle på bedste vis. Salaten er ikke overdøvende i sin smag og er derfor perfekt tilbehør til aftensmaden uanset, hvad der er på menuen. Og netop derfor vender jeg selv tilbage (igen og igen) til denne simple, skønne servering.
Lav gerne en ekstra stor portion, så du kan bruge resten til frokost dagen efter. Server evt. med en skive surdejsbrød, en avokadomad eller nogle frysefalafler.
TIP: Prøv også min opskrift på jordskokkesuppe eller jordskokkechips
Tahindressing til linsesalat
For tiden gør jeg mig eksta umage med at pimpe de grove vintergrøntsager med masser af smag, så de bliver lige en tand mere spændende. Og her er min yndlings tahindressing et godt trick at trække ud af hatten. Den smager fantastisk i kålsalater, men den er også skøn, når den vendes i bagte rodfrugter. Især passer den cremede dressing godt til ristede jordskokker, da det fremhæver den særlige, nøddeagtige smag, de får, når de bages i ovnen.
TIP: Prøv også en af mine andre linsesalater. For eksempel en linsesalat med mango og serranoskinke, en linsesalat med figner og aubergine eller en græsk linsesalat med feta
Andre gode salater til vinterhalvåret
Mangler du også inspiration til grønt tilbehør i de kolde måneder? Så har jeg samlet et par gode opskrifter herunder:
- Spidskålssalat med æble
- Grønkålssalat med aubergine, feta og granatæblekerner
- Couscous salat med abrikos
- Bagte auberginer med tahindressing
- Salat med gulerødder, kikærter og feta