Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Kurv (0)

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Havregrød med æg

Havregrød er fast inventar på mange morgenborde - så her får I en opskrift på en variation, der mætter lidt mere end den klassiske.

At tilføje æg til en almindelig portion havregrød løfter den til et helt nyt niveau, men at der kommer lidt ekstra fedt og protein indenbords sikrer også, at blodsukkeret ikke styrtdykker en halv time efter.

Havregrød med æg

Morgenmad til 1 personer
Forberedelse /I alt 5 min

INGREDIENSER

  • 1 dl havregryn, fin- eller grovvalsede
  • 1,5 dl mælk og/eller vand
  • 1 æg, str. M/L
  • 1 nip salt

Bring havregryn og mælk i kog, og lad det simre, indtil det meste af væsken er kogt væk.
Slå ægget ud i grøden, og rør hurtigt og konstant, indtil konsistensen er tyk og cremet.
Smag til med salt og tilsæt også gerne krydderier såsom kanel, vanilje og kardemomme, hvis du synes.

Pynt grøden med din ønskede topping, og servér.

TIP: Du kan også lave din grød i mikroovnen. Giv den da cirka. 1,5 minut, tilsæt ægget, rør det ud i grøden, og giv den yderligere 30 sekunder.

havregrød med æg

 

Sund og proteinrig havregrød med æg

Havregrød med æg er en god ret til morgenbordet. Det er hurtigt at lave, super sundt og mætter godt. Kort fortalt en fremragende star på dagen. Ved at tilføje æg i havregrøden,  tilføjer man også mere protein og sunde fedtsyrer, og sammen med en god mængde toppings, får man et mere afbalanceret måltid, der mætter godt og længe. 

TIP: Prøv også denne opskrift på bagt gulerodskagegrød, den kolde chia grød eller brugt rester af grød til at lave klatkager

 

havregrød med æg

Havregrød toppings og idéer

Havregrød kan toppe med en masse herligheder, der både mætter og smager. Man kan bruge alverdens lækkerier, alt efter hvad man lige har i skabene. Her er nogle af mine favoritter:

  • Chiafrø - kan både røres i grøden eller komme på toppen. De små superfrø tilføjer masser af næring i form af omega-3, kostfibre og protein.
  • Krydderier - som kanel, kardemomme og vanilje smager skønt både rørt i grøden eller drysset oven på.
  • Frugt og bær - gerne en blanding af sæsonens frugter og bær, der tilføjer noget friskt og sødt.
  • Skyr eller græsk yoghurt - det giver et dejligt syrligt modspil til den cremede grød
  • Nøddesmør - en lækker peanutbutter eller hjemmelavet nøddesmør smager så lækkert derpå.
  • Kakaonibs - De små stykker ristet kakaobønne giver grøden et chokoladetwist
  • Syltetøj og kompot - en lækker marmelade, rabarberkompot eller råsyltede rabarber smager så skønt.
  • Hjemmelavet nutella - opskrift på hjemmelavet nutella smager helt vidunderligt, når den smelter over havregrøden. Prøv også denne dadelkaramel.
  • Sprød granola - det er lækkert med lidt knas på toppen. Prøv eksempelvis denne granola eller en krydret æblegranola