Linsesalat med ristede jordskokker og tahindressing

Denne skønne linsesalat med ristede jordskokker og tahindressing er en sund, lækker og nærende servering. Den er både perfekt som tilbehør til aftensmad eller en lækker frokost med en skive surdejsbrød til. Jeg elsker at lave salater med bagte rodfrugter, da det altid giver lidt liv til en ellers simpel salat. Og det er præcis, hvad jeg gør i denne opskrift!

linsesalat med ristede jordskokker

Linsesalat med ristede jordskokker og tahindressing

 

Bedøm denne ret

til 2 personer

Ingredienser

Salat

 • 500 g jordskokker
 • 1 spsk. olivenolie
 • 2 dl grønne linser eller delikatesselinser
 • 1/2 tsk. salt eller 1/2 boullionterning
 • 100 g feldsalat

Tahindressing

 • 1/2 dl tahin
 • Saft af 1/2 citron
 • 1 spsk. olivenolie
 • 2 tsk. hvidløgspulver
 • Salt og friskkværnet peber
 • 1/2 dl vand

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader.
Skrub eller skræl jordskokkerne, og skær dem i skiver på 1 cm. Fordel skiverne på en beklædt bageplade, og vend dem i olivenolie. Drys let med salt, og bag jordskokkerne i ovnen i 30 minutter, indtil de er gyldne, helt møre og let sprøde.
Kog linserne efter anvisningerne i posen i vand tilsat salt eller boullion, så de stadig har bid. Lad de kogte linser køle en smule af.
Nu er det tid til at lave tahindressingen. Bland tahin, citronsaft, olivenolie og hvidløgspulver i en skål, og rør det sammen. Det vil ikke blive fyldende, men komme til at virke tørt. Tilsæt nu vand, lidt efter lidt, indtil du har den ønskede konsistens, og smag dressingen til med salt og peber.
Fordel ristede jordskokskiver og lune linser på et salatfad. Vend det i et par spsk. tahindressing, og vend så forsigtig feldsalaten i fadet, så den forbliver sprød og ikke falder sammen. Dryp tahindressing over fadet, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

linsesalat med ristede jordskokker og tahindressing
Linsesalat med ristede jordskokker

I vinterhalvåret kan man let komme til at savne sommerens store udvalg af frugt og grønt. Men det betyder dog ikke, at man behøver gå på kompromis med det grønne tilbehør. Og netop dét mærker man, med denne dejlige linsesalat med ristede jordskokker. Hver bid er virkelig en smagseksplosion, men af den gode, simple slags, hvor hver enkelt råvare får lov til at stråle på bedste vis. Salaten er ikke overdøvende i sin smag og er derfor perfekt tilbehør til aftensmaden uanset, hvad der er på menuen. Og netop derfor vender jeg selv tilbage (igen og igen) til denne simple, skønne servering.

Lav gerne en ekstra stor portion, så du kan bruge resten til frokost dagen efter. Server evt. med en skive surdejsbrød, en avokadomad eller nogle frysefalafler.

TIP: Prøv også min opskrift på jordskokkesuppe eller jordskokkechips

 

jordskokker linser og feldsalat
linsesalat med bagte jordskokker og tahindressing

Tahindressing til linsesalat

For tiden gør jeg mig eksta umage med at pimpe de grove vintergrøntsager med masser af smag, så de bliver lige en tand mere spændende. Og her er min yndlings tahindressing et godt trick at trække ud  af hatten. Den smager fantastisk i kålsalater, men den er også skøn, når den vendes i bagte rodfrugter. Især passer den cremede dressing godt til ristede jordskokker, da det fremhæver den særlige, nøddeagtige smag, de får, når de bages i ovnen.

TIP: Prøv også en af mine andre linsesalater. For eksempel en linsesalat med mango og serranoskinke eller en græsk linsesalat med feta

 

bagte jordskokker til ovnen

Andre gode salater til vinterhalvåret

Mangler du også inspiration til grønt tilbehør i de kolde måneder? Så har jeg samlet et par gode opskrifter herunder:

 

linsesalat med ristede jordskokker og tahindressing

 

jordskokker på bageplade

 

salat med jordskokker, linser og tahindressing

7 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Du skal virkelig have tak for en lækker opskrift, Emma! Jeg har aldrig forstået konceptet med varme ingredienser i en salat. Det gør jeg nu 🙂 Lavede salaten med lidt variation forleden, og den var så god! Måtte søge inspiration igen i går i den, og det blev til en udgave med blandt andet søde kartofler og broccoli. Perfekt tilbehør til kyllingedeller og Passions for Fashions edamamehummus (Prøv den, hvis du ikke allerede har – MUMS!).
  Rigtig god weekend! 🙂

 2. Mmmmm…..din salat ser lækker ud!
  Jeg var på udkik efter en anderledes salat. Og så fandt jeg den her. Jeg har fødselsdag på tirsdag og vil lave langtidsstegt lammebryst. Det skal krydres med garam masala og snøres. Så denne salat vil passe perfekt dertil. Tak for opskriften.
  Vh Charlotte G

 3. Øj Øj og NØJ en lækker salat! Jeg lavede den her til aften til hele familien, alle var ellevilde, og selv lillebror tog adskillige gange! Velsmagende, mættende og ikke mindst SMUK salat – servede den til ovnbagte fritter af kartofler, gulerødder og butternut squash samt oksedeller ø, og det fungerede super godt! TAK for evig inspiration, Emma! 🙂

  1. Hvor er det bare SKØNT at høre, Emma 🙂 Tusind tak fordi, du tog dig tid til at skrive en kommentar 🙂

 4. Det ser så lækkert ud! Hvilken Tahin bruger du? Jeg plejer at bruge Urtekrams saltede… men måske der findes noget bedre? 🙂

  1. Jeg synes, at det fungerer klart bedst med lys tahin, og altså ikke en ristet som urtekrams 🙂

Skriv en kommentar