Linsesalat med ristede jordskokker
I vinterhalvåret kan man let komme til at savne sommerens store udvalg af frugt og grønt. Men det betyder dog ikke, at man behøver gå på kompromis med det grønne tilbehør. Og netop dét mærker man, med denne dejlige linsesalat med ristede jordskokker. Hver bid er virkelig en smagseksplosion, men af den gode, simple slags, hvor hver enkelt råvare får lov til at stråle på bedste vis. Salaten er ikke overdøvende i sin smag og er derfor perfekt tilbehør til aftensmaden uanset, hvad der er på menuen. Og netop derfor vender jeg selv tilbage (igen og igen) til denne simple, skønne servering.
Lav gerne en ekstra stor portion, så du kan bruge resten til frokost dagen efter. Server evt. med en skive surdejsbrød, en avokadomad eller nogle frysefalafler.
TIP: Prøv også min opskrift på jordskokkesuppe eller jordskokkechips
Tahindressing til linsesalat
For tiden gør jeg mig eksta umage med at pimpe de grove vintergrøntsager med masser af smag, så de bliver lige en tand mere spændende. Og her er min yndlings tahindressing et godt trick at trække ud af hatten. Den smager fantastisk i kålsalater, men den er også skøn, når den vendes i bagte rodfrugter. Især passer den cremede dressing godt til ristede jordskokker, da det fremhæver den særlige, nøddeagtige smag, de får, når de bages i ovnen.
TIP: Prøv også en af mine andre linsesalater. For eksempel en linsesalat med mango og serranoskinke, en linsesalat med figner og aubergine eller en græsk linsesalat med feta
Andre gode salater til vinterhalvåret
Mangler du også inspiration til grønt tilbehør i de kolde måneder? Så har jeg samlet et par gode opskrifter herunder:
- Spidskålssalat med æble
- Grønkålssalat med aubergine, feta og granatæblekerner
- Couscous salat med abrikos
- Bagte auberginer med tahindressing
- Salat med gulerødder, kikærter og feta