-
Link kopieret
Pizzasnurrer
Disse pizzasnurrer er et sandt madpakkehit! Ikke bare er de luftige, saftige med en god pizzasmag – de er også imponerende fine at hive frem til frokosten.
Du kan sagtens lave opskriften som klassiske pizzasnegle. Men der er nu alligevel noget lidt ekstra over at forme dem som snurre.
Heldigvis er det ikke spor svært at lave pizzasnurrer, og når man først har fanget teknikken er det slet ikke mere besværligt end at bare snegle. Hvis du er i tvivl om, hvordan du gør, kan du følge videoguiden i opskriften på kardemommesnurrer.

Snurrer til 12 stk. personer
Forberedelse 15 min + 1 t 45 min hævetid /I alt 2 t 15 min
INGREDIENSER
DEJ
2,5 dl mælk
2,5 dl vand
25 g gær
10 g salt
2 æg
1 dl olivenolie
200 g fuldkornshvedemel
750 g hvedemel
FYLD
2,5 dl pizzasauce, købt eller hjemmelavet
125 g mozzarella
50 g parmesan (kan undlades)
100 g italiensk skinke, kogt eller røget (kan undlades)
* se andre idéer til fyld under opskriften
Lun mælk og vand i en kasserolle, til det er lunkent/lillefinger varmt. Rør gæren ud i væsken en stor skål eller røremaskine.
Tilsæt salt, æg og olivenolie til skålen, og pisk det sammen. Tilsæt fuldkornsmel, og rør det i væsken. Tilsæt derefter hvedemelet, lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt i ved håndkræft eller på røremaskine, til den er helt glat og smidig. Dæk skålen med et rent viskestykke, og lad dejen hæve i skålen i 1 time.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til et rektangel på 40 x 50 cm. Smør pizzasauce ud på rektanglen, og drys med mozzarella i små stykker, revet parmesan og finthakket skinke.
Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og læg den anden tredjedel over, så dejen ligger i 3 lag.
Skær strimler på tværs af dejen på ca. 1½ cm. Tag fat i hver strimmel med den ene hånd, og sno dejen rundt om hånden med den anden hånd, så du får en snurre. Fastgør enderne på strimlen under snurren.
Placér snurrerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 45 minutter.
Forvarm ovnen til 225° varmluft. Sæt snurrerne i ovnen i 10-15 min, til de er flot gyldne.
Opskrift på pizza snurrer
Disse pizzasnurrer er et stjernestort hit i madpakken! De er luftige, bløde, saftige og let sprøde i overfladen. Med den perfekte mængde fuldkorn, så de mætter og smager af mere, men uden at de bliver tørret. Det sikres også, fordi snurrerne kan indeholde masser af fyld, når de formes på denne måde. På den måde får de en fantastisk smag af hjemmelavet pizza. I stedet for at lave klassiske pizzasnegle, formes dejen som snurrer, ligesom denne opskrift på kardemommesnurrer og citronsnurrer. Det ser først og fremmest pænt ud, men det gør også, at snurrerne bliver saftige og med masser af dejligt fyld hele vejen igennem. Opskriften på pizzasnurrer giver cirka 12 store flotte snurrer, alt efter hvilken størrelse du ønsker. Du kan dog sagtens lave en dobbeltportion, de er nemlig gode at fryse, så kan de nemt tages op og komme med på madpakken.
TIP: Prøv også disse pølsehorn, bløde gulerodsbrud eller pirogger.
Fyld til pizzasnurrer
Du kan fylde dine pizza snurrer med alverdens lækkert fyld. Alt fra den helt klassiske udgave med tomatsauce, ost og skinke, som deles i dette blogpost, til mere kreative udgaver med pesto, revne grøntsager eller andre lækkerier. Hvis du mangler en go-to opskrift er denne oplagt, hvor du enten kan lave en simpel pizzasauce eller købe en færdig sauce på glas, hvis det skal være ekstra nemt. Derudover tilsættes en blanding af mozzarella og parmesan, for den perfekte "ostede" smag og konsistens, og små stykker skinke. Her kan man både bruge den typiske kogte italiensk skinke eller serranoskinke, som kan købes i skiver og bagefetr hakkes fint, så det kan drysses over pizzasaucen. Nogle gode bud på fyld til snurrer til madpakken kan være:
- Ricottasost, grøn pesto og optøet hakket spinat (pres væsken fra spinaten)
- Gedeost og karamelliserede rødløg
- Revet gulerod og rød pesto
- Tomatsauce, sprøde bacontern og mozzarella
- Spinat og artiskokhjerter a la denne pizza
