-
Link kopieret
Rugvafler
De her rugvafler er simpelthen fremragende hverdagsmad. Sprøde, salte madvafler, der kan toppes med alverdens lækkerier, grøntsager, dips, kød eller hvad, du lige har på lager.
Rugvaflerne er dejlig sprøde, og på grund af rugmelet smager de lidt a la rugbrød. En vildt lækker syrlig smag, som du kan fremhæve yderligere ved at tilsætte en skefuld surdej til dejen.

Vafler til 4 personer
Forberedelse 5 min /I alt 15 min
INGREDIENSER
3 dl rugmel
3 dl mælk (almindelig komælk eller plantemælk)
3 æg
1 tsk. bagepulver
1 tsk. flagesalt
Smør til stegning
Pisk rugmel, æg, mælk, bagepulver og salt sammen til en jævn konsistens uden klumper.
Forvarm vaffeljernet, og smelt 1 tsk. smør. Steg vaflerne, til de er gyldne og sprøde. Tilsæt lidt smør mellem hver vaffel.
Servér vaflerne straks. De kan også genvarmes på en brødrister eller i ovnen.

Opskrift på vafler af rugmel
Denne opskrift på rugvafler er så nem at lave. Vaflerne bliver sprøde, saftige og med en god smag af rug, som de fleste kender fra rugbrød. Top gerne de lune madvafler med køleskabets rester. Snittede grøntsager, lidt salat, cremefraiche og laks. Og wupti, så føltes aftensmaden som et helt festmåltid.
TIP: Prøv også disse grøntsagsvafler med spidskål eller lækre falafelvafler eller vafler med hummus og halloumi
Ingredienser til rugvafler
Vaflerne består af ganske få ingredienser, som du måske allerede har i køkkenet:
- Rugmel (almindelig fuldkornsrugmel med kim og skaldele)
- Mælk (almindelig komælk eller plantemælk)
- Æg (str. M/L)
- Bagepulver
- Salt
- Smør (eller olie) til stegning
Da vaflerne hovedsagtligt består af rugmel, er de sprængfyldt med fuldkorn. Masser af kostfibre og god smag. Samtidig får man protein fra æggene, og samlet set giver det et måltid med god mæthed, også selvom du hovedsagligt topper vaflerne med grøntsager.
TIP: Prøv også opskriften på smukke rødbedevafler
Toppings til madvafler
VAflerne kan toppes med alverdens sager, men prøv gerne med cremefraiche, varmrøget laks, salat og dild. En virkelig lækker kombination, der passede perfekt til de sprøde rugvafler. Det ville også gøre sig fremragende som en lille hapser inden middagen eller til en buffet, hvis man knækkede vaflerne ud i trekanter og toppede dem enkeltvist. Vaflerne vil helt sikkert også smage perfekt med forskellige bagte grøntsager såsom peberfrugt, blomkål og aubergine. Gerne sammen med en cremet dips som hummus, haydari eller baba ganoush . En tahindressing eller grøn pesto ville også smage så dejligt.
TIP: Prøv også at anrette vaflerne som en dekorativ forret.