Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Kurv (0)

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese på den helt simple, autentiske og fantastisk velsmagende måde!

Denne opskrift på bolognese er den bedste. Den har en ganske enkel ingrediensliste, og det er næsten ikke til at forstå, at kødsaucen bliver så sprængfyldt med velsmag.

Spaghetti bolognese

hovedret til 4 personer
Forberedelse 15 min /I alt

INGREDIENSER

  • Bolognese

  • 400 g hakket oksekød eller hakket svin og kalv
  • 150 g bacon
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor gulerod
  • 1 stilk bladselleri
  • 1 spsk. smør
  • 1 glas hvidvin
  • 2 dl okseboullion
  • 70 g tomatpuré
  • Salt & friskkværnet peber
  • 0,5-1 dl piskefløde
  • Til servering

  • 400 g tørret eller 600 g frisk pasta, fx spaghetti eller tagliatelle
  • Friskrevet parmesan

Skær bacon i små tern.

Pil og hak løget fint, og pres hvidløget. Skær gulerod og bladselleri i små tern.

Smelt smør i en stor gryde, og tilsæt grøntsagerne. Lad det svitse et par minutter, inden bacon tilføjes. Steg det yderligere et par minutter, til baconfedtet begynder at smelte, og kom så hakket kød i gryden. Vend godt rundt, og  hæld vin i gryden.

Lad det hele småkoge i 10 minutter, inden tomatpuré og boullion røres i gryden. Krydr godt med salt og peber, og lad så gryden simre i 2-6 timer.

Tilsæt piskefløde, og lad det koge med, så saucen jævnes en smule. Smag til med salt og peber.

Kog pastaen, og servér bolognese og pasta med masser af friskrevet parmesan.

autentisk Spaghetti bolognese

autentisk italiensk kødsauce

Autentisk original opskrift på spaghetti bolognese

Denne opskrift på spaghetti bolognese stammer fra en gammel italiensk kogebog. En helt original opskrift, proklamerede kogebogen, på hvordan en autentisk opskrift på spaghetti bolognese skal laves.  

TIP: Prøv også denne opskrift på en autentisk italiensk risotto eller opskriften på kylling saltimbocca

  Opskriften var en del anderledes, end hvordan man normalt plejer at lave sin opskrift på "pasta med kødsovs". Med meget færre ingredienser og helt uden hakkede tomater og tørrede krydderier. 

Hvad betyder bolognese?

Bolognese er navnet på en variation af en italiensk ragù: "ragù alla bolognese". En ragù er det italienske navn for en kødsauce, der er simret i mange timer ved lav varme. Retten laves i hele Italien i forskellige variationer. Eksempelvis stammer Ragù alla Napolentana fra Napoli, og denne kødsauce laves med flere tomater og rødvin. Ja, faktisk minder den nok mere om, hvad danskerne kalder "pasta med kødsovs" end en autentisk bolognese".  

TIP: Brug rester af din bolognese sauce som fyld i lækre pirogger til madpakken.

   

Hvor stammer spaghetti alla bolognese fra?

Spaghetti alla bolognese stammer fra den italienske by Bologna og er en udgave af den klassiske italienske ragù. I modsætningen til "Ragù alla Napolentana" laves bolognese med færre tomater og hvidvin. Derudover tilsættes en smule mælk eller fløde til sidst, for at binde saucen sammen. Den opskrift på spaghetti bolognese, du finder i dette blogindlæg er altså et bud på en ragù alla bolognese. Den er intens, utrolig velsmagende ragù, der ikke når en dansk kødsovs til stokkeholderne.  

TIP: Hvis du har mod på en kødfri opskrift, så prøv gerne denne vegetar bolognese

 

den bedste Spaghetti bolognese


Hvordan laver man pasta bolognese?

En italiensk bolognese er en kødsovs, der laves af hakket kød, oftest oksekød men sommetider også en blanding af okse- og svinekød. Kødet simres med grøntsager, hvidvin, boullion og krydderier, til en smagfuld sauce. Ofte tilsættes også bacon og/eller italiensk pølse som salsiccia. En helt autentisk ""Ragù alla bolognese" serveres med pastaen tagliatelle, men her serveres den med spaghetti som en "spaghetti bolognese". 

TIP: Prøv også den lækre opskrift på pasta med ovnbagt tomatsauce, spaghetti carbonara eller en cremet fettuccine alfredo eller gnocchi med salvie

 

pasta bolognese

Pasta med kødsovs

I Danmark er retten pasta med kødsovs et stort hverdagshit. Det er en lidt "fordansket" (men virkelig lækker!) udgave af den italienske klassiker. Ofte laves kødsaucen her med flere tomater, end man ville komme i i en autentisk italiensk kødsauce. Men hvis du har lyst til at prøve en rigtig autentisk spaghetti bolognese, kan du give denne opskrift et skud. Den smager helt, helt fantastisk og er et fremragende eksempel på, hvor meget smag, man kan få ud af ganske få ingredienser.  

TIP: Prøv også denne opskrift på spaghetti med tun og kapers

 

den bedste pasta med kødsauce

Tips til den bedste spaghetti bolognese

Hvilken pasta til bolognese?

Hvis du vil lave opskriften helt autentisk, skal du bruge tagliatelle, der er de lidt mere flade pastabånd. Men hvis du skal kalde retten "spaghetti bolognese", skal du naturligvis bruge klassisk spaghetti, som er mange danskeres favorit. Du kan også bruge pastaskruer (fusilli), ligesom man gør i denne nemme opskrift på kødboller i tomatsauce. Og hvis du vil lave en helset version af opskriften, kan du altid prøve grøntsagsspaghetti eller pasta lavet af linser eller bælgfrugter.

Hvor længe skal spaghetti bolognese koge?

Jo længere, du lader din kødsauce (ragù) simre, jo bedre. Sæt gerne retten over om formiddagen, hvis du vil nyde retten i weekenden. Dermed ender saucen hurtigt med at koge en 8 timer, før aftensmaden sættes på bordet. I hverdagen er det en god die at sætte den over, lige når arbejdesdagen slutter, så kan den koge så længe som muligt.

TIP: Prøv også den populære opskrift på linselasagne for et kødfrit italiensk måltid.

Hvad serverer man til pasta med kødsauce?

Servere gerne en let grøn salat til denne ret, fordi den i sig selv er i den tungere ende. Prøv eksempelvis denne opskrift på grøn salat med æbler og parmesan, der ville passe skønt hertil. Et andet bud kunne være en salat med grillet squash og fersken i sommerhalvåret eller en spinatsalat med avocado og figner i efteråret.