-
Link kopieret
Tahindressing
Tahindressing er uden tvivl helt vildt lækkert! Den lækre, cremede dressing af tahin og citronsaft er et evigt hit. Den kan bruges over alverdens salater og får bagte grøntsager til at smage vidunderligt. Og når menuen står på mellemøstlig mad og særligt falafler og pitabrød, er tahindressing selvfølgelig et must.
Her får opskriften på tahindressing. Under opskriften deles de bedste tips til et god resultat samt svar på ofte stillede spørgsmål.

Dressing eller dip
INGREDIENSER
0,5 dl tahin
saft af 0,5 citron
1/2 tsk. flagesalt
1 fed hvidløg eller 1/4 tsk. hvidløgspulver (kan undlades)
1 tsk. honning (kan undlades)
0,5 - 1 dl vand
Pres hvidløget, og rør det sammen med tahin, citronsaft, salt og peber. Rør vand i, indtil konsistensen bliver tilpas flydende. Smag dressingen til, så den både er salt, sød og syrlig.
Opskrift på dressing med tahin
Den cremede lyse dressing, er virkleig lækker over friske salater, over bagte grøntsager såsom bagt blomkål eller en fyldig grønkålssalat. Dressingen kan dog også bruges som en dip, hvis du tilsætter lidt mindre vand, og den smager skønt til grøntsagsstænger.
TIP: Prøv også tahin i denne lækre opskrift på baba ganoush auberginedip
Vi bruger også altid dressingen, når vi laver en mellemøstlig menu med salater, falafler, hummus og pitabrød. Du kan finde en masse gode opskrifter til formålet her: Opskrifter til mellemøstlig menu.
Tips til den bedste tahindressing
- Brug lys tahin: Det anbefales, at du bruger en lys tahin til dressingen. Dvs. ikke den ristede, mørke tahin fra Urtekram, som man bruger. Lys tahin har en mildere smag og en flydende konsistens.
- Tahindressing med yoghurt: Prøv at tilsætte lidt yoghurt til dressingen, cirka 0,5 – 1 dl. Det giver en skøn smag og konsistens.
- Tilsæt vand gradvist: Når du først rører tahin og citronsaft sammen, bliver konsistensen tør. Derefter skal du gradvist tilsætte mere vand, så det kan røres ud til en glat og tilpas flydende konsistens.
- Smagsvariationer:Du kan vælge at tilsætte lidt hvidløgspulver eller et friskpresset hvidløg til dressingen. Derudover kan du også vælge at tilsætte honning for at balancere sødme/syre. Hvis du vil lave en vegansk dressing, kan du undlade honning eller erstatte det med ahornsirup.

Hvad er tahin?
Tahin er en pasta / et nøddesmør, der laves af helt fintkværnede sesamfrø. Dvs. at den eneste ingrediens på pakken bør være sesamfrø og salt. Du kan sammenligne tahin med peanutbutter – her laves det blot af sesam. Tahin er en hyppig ingrediens i det mellemøstlige køkken, hvor det både bruges i salte og søde retter. Det er også en vigtig ingrediens i hummus, da det gør den cremet og lækker. Find den bedste opskrift på hummus her
Hvor køber man lys tahin?
Lys tahin finder du i mellemøstlige kiosker, ofte i større glas/bøtter til billigere priser. Der står som regel “tahina” på. Du kan også prøve den lyse tahin, man kan få i Rema1000.

Opskrifter med tahindressing
Herunder kan du finde nogle gode opskrifter, hvor man bruger dressingen med tahin: