-
Link kopieret
Bagt blomkål med tahin og granatæble
Et helstegt blomkål imponerer altid gæster, og mange bliver overraskede over, hvor lækkert man kan få et simpelt kålhoved til at smage.
I opskriften bages blomkålen helt i ovnen, til det bliver helt mørt inden i og sprødt og gyldent uden på. Kålhovedet får en skøn, ristet smag, og det bliver lige en tand mere lækkert, når det overhældes med cremet tahindressing og pyntes med smukke granatæblekerner og pinjekerner.

Tilbehør til 4 personer
Forberedelse 5 min /I alt 50 min
INGREDIENSER
Bagt blomkål
1 blomkål
1 spsk. olivenolie
0,5 tsk. stødt spidskommen
salt
35 g pinjekerner
kerner af 0,5 granatæble
1 portion tahindressing
1 håndfuld bredbladet persille
Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Fjern bladene fra blomkålen, og skær bunden af stilken af, så blomkålen kan stilles stabilt på en bageplade beklædt med bagepapir.
Gnub blomkålshovedet ind i olivenolie, knust spidskommen og salt. Sæt blomkålet i ovnen i 45-60 minutter, til det er gyldent og mørt hele vejen igennem
Rør tahindressingen sammen, og hæld den over blomkålshovedet. Rist pinjekernerne på en tør pande, og drys dem over sammen med granatæblekerner og bredbladet persille.
Opskrift på bagt blomkål
Denne opskrift på helstegt, bagt blomkål er inspireret af en ret fra en restaurant i Budapest. På restauranten Mazel Tov serveres et udvalg af de lækreste libanesiske retter, der smager helt fantastisk. Hvis du nogensinde får muligheden for at besøge restauranten, må du gøre det, og huske at bestille deres bagte blomkål. Og ellers må du endelig prøve denne opskrift, så du kan nyde den skønne ret i eget hjem. Her bages blomkålet helt i ovnen, så det bliver saftigt inden i, sprødt og gyldent uden på og med fantastisk smag. Blomkålen toppes med tahindressing, granatæblekerner og pinjekerner (som det serveres på Mazel Tov), og det smager simpelthen så lækkert og ser så imponerende fint ud på spisebordet.
TIP: Prøv også opskriften på blomkåls couscous eller denne grønkålssalat med granatæble og tahindressing
Mellemøstlig blomkålopskrift
Bagt blomkål kan laves i en helt simpel udgave, uden topping og krydderier. Blot et blomkål, der smøres med olivenolie eller smør, krydret let med salt og så bages i ovnen, til den er flot gylden. Her laves en mellemøstlig inspireret udgave af bagt blomkål. Kålhovedet krydret let med stødt spidskommen, der giver en dejlig smag. Og når det kommer ud af ovnen, helt gyldent og sprødt i overfladen, overhældes det med en cremet tahindressing. Tahindressing smger så godt, og det ser flot ud, når dressingen overhældes det bagte blomkål. Derudover smager den cremede dressing af tahin helt fantastisk til den ristede kål. På toppen af det bagte blomkål drysses med granatæblekerner, ristede pinjekerner og lidt bredbladet persille. Alle ingredienser, man hyppigt finder i det mellemøstlige køkken, og som både smager og syner fantastisk i kombination.
Menu med bagt blomkål
Denne opskrift på bagt blomkål kan varmt anbefales at serveres som en del af en mellemøstlig menu. Med falafler, hummus og pitabrød. Måske sammen med kebabspyd, små skåle med oliven og dips som haydari og baba ganoush. Det ville være en skøn menu til gæster, for de fleste opskrifter kan tilberedes i forvejen, og er det bare så festligt at servere!
Blomkål opskrift
Blomkål er helt fantastisk og kan bruges på mange måder. Den kan koges, ristes i ovnen, laves til mos, bruges i grøntsagsbrød, pandekager og pizza eller hakkes fint og spises til retter, hvor man normalt ville bruges ris. Blomkålens neutrale smag gør nemlig, at den bruges som grønt alternativ til ris eller kartofler, hvis man ønsker at skære lidt ned på mængden af stivelse. Prøv gerne disse blomkåls hotwings, der nærmest smager som chickenwings, eller denne opskrift på blomkålspizza, hvor blomkålen bruges til en sprød pizzabund. Derudover er denne indiske curry med blomkål og en god blomkålssuppe altid et hit. 