-
Link kopieret
Græskarfritter
Bagt hokkaido skåret ud som lækre græskarfritter er fremragende tilbehør til aftensmaden i løbet af efteråret. Græskar har en sød og mild smag, der passer til det meste, og så er det et dejligt alternativ til klassiske ovnbagte kartofler.
Fritterne kan serveres til det meste, og går særligt godt til vores hjemmelavet aioli. Det smager så dejligt til de sprøde, søde fritter.

Tilbehør til 4 personer
Forberedelse 5 min /I alt 35 min
INGREDIENSER
- 1 hokkaido græskar
- 2 spsk. olivenolie
- salt
Forslag til dip
- Aïoli
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Vask græskaret grundigt. Brug evt. en skuresvamp til at skrubbe skallen. Halvér græskaret med en stor, skarp kniv, og fjern kernerne med en ske. Skær derefter skriver med en tykkelse på ca. 1 cm, og placér dem på en beklædt bageplade.
Vend græskarfritterne i olivenolie, og kværn godt med salt over. Rist derefter fritterne i ovnen i ca. 30 minutter, indtil de er møre og sprøde.
Opskrift på bagt hokkaido græskar
Græskarfritter er nemt og sundt tilbehør, og så smager det bare så dejligt! Græskaret fungerer godt i både det søde og salte køkken – i alt fra græskarkage og -brød til salater, supper og gryderettet. Særligt er vi vilde med at lave bagt hokkaido græskar, der kan bruges i en herlig græskartærte, en fyldig græskarsalat eller lækker efterårssalat. Det kan også anbefales at blende bagt græskar til en cremet konsistens, der kan bruges som en sauce (eksempelvis til gnocci som i denne opskrift) eller vendt i en rigtig efterårsrisotto med græskar. 
Græskarfritter
Bagt hokkaido græskar får en sød og mild smag og en fast men blød konsistens. Græskarets egenskaber bliver altså fremhævet på bedste vis, når græskaret skæres ud i skiver og bages til sprøde fritter i ovnen. Du kan servere græskarfritter som tilbehør til at alt fra falafel til flæskesteg, men de smager særligt godt til kylling eller fisk sammen med en grøn salat. Prøv at dyppe dem i en god aioli.
TIP: Prøv også denne opskrift på hasselback kartofler eller knuste kartofler.
Næringsrig græskar
Græskar smager ikke alene godt, men er fyldt med gode, sunde sager. Hokkaido indeholder store mængder antioxidanter, C-vitaminer, B-vitaminer og mineraler. Den flotte orange farve skyldes store mængder af antioxidantet betacaroten. Antioxidanter neutraliserer de frie radikalers skadelige virkninger i vores krop – de fungerer kort sagt som et sikkerhedsnet, blandt andet som hudens bodyguards mod stress og sol, og holder immunforsvaret i top, synet skarp, hjernen klar og hjertet sundt. Så spis løs!
