Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Sunde muffins med banan og peanutbutter

Disse muffins finder I opskriften på i Herlig & ærlig mad.

Hvis I kigger ingredienslisten igennem, vil I nok blive overraskede over hvor få og sunde ingredienser, muffinsene indeholder: Nærmest kun banan, æg, peanutbutter og lidt hakket chokolade.

De er altså helt perfekte til at peppe madpakken op med lidt selvforkælelse!

Sunde muffins med banan og peanutbutter

4 store eller 6 små muffins

INGREDIENSER
  • 1 moden banan
  • 2 æg, str. M/L
  • 2 spsk. peanutbutter (både ”smooth” og ”crunchy” kan bruges)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • evt. lidt ahornsirup
  • 50 g mørk chokolade (70 %)

Tænd ovnen på 150 grader på den almindelige ovnfunktion. Du skal ikke bruge varmluft til denne opskrift, da det får dine muffins til at hæve ujævnt.

 

Kom banan, æg, peanutbutter, bagepulver og salt i en foodprocessor eller minihakker, og blend det sammen til en helt glat dej. Tilsæt en smule ahornsirup, hvis din banan ikke var helt moden og prikket, og dejen derfor ikke er blevet sød nok.

 

Hak chokoladen groft, og rør det i dejen. Fordel nu dejen i muffinforme, og sæt dem i ovnen i 15-25 minutter, alt efter deres størrelse, indtil de er hævede og gyldne i overfladen.

 

Sunde muffins med banan

Mine sunde muffins med banan, peanutbutter og chokoladestykker er en evig favorit hjemme hos os! De er utrolig nemme at lave, men smager simpelthen bare så skønt. Svampet og lækre og lige tilpas søde. Jeg vender tilbage opskriften igen og igen. De er så nemme at lave og smager dejlig sødt, selvom de er ganske sunde. De lækre sunde muffins ikke tager mig mere end en halv time at bage. Derfor er de perfekte, når lysten til noget sødt pludselig melder sig. Jeg er i det hele taget vild med at bruge banan i bagværk, da det giver en dejlig naturlig sødme. Prøv eksempelvis mine sunde cookies, de evigt gode bananpandekager eller mit populære (sunde) bananbrød. Eller brug de modne bananer til bananis med chokolade eller til at gøre en granola ekstra sprød og lækker som i denne opskrift på banan granola. Hvis du er mere til den helt klassiske, svampede banankage, så er mit bananbrød med chokolade ganache virkelig et godt bud!

TIP: Prøv også en sund jordbærtærte eller en sund gulerodskage med bønner

 

Sunde muffins til madpakken

Opskriften her giver blot 4 muffins. Det skyldes, at jeg som regel bager dem på hverdage, når jeg har en enkelt moden banan, der ligger og stirrer på mig fra frugtskålen. Så passer det lige med, at den kan forvandles til en sund eftermiddagssnack. Og så har Simon og jeg begge en muffin til madpakken dagen efter. Skal du servere muffinsene til flere, eller har du flere bananer liggende, ganger du naturligvis bare opskriften op.  

TIP: Prøv også min opskrift på sunde gulerodsmuffins eller muffins med kikærter og chokolade eller chokorug med chokolade