-
Link kopieret
Grønne kyllingewraps
Grønne kyllingewraps er nogle af de lækreste madpandekager med fyld, jeg kan komme i tanke om.
De grønne kyllingewraps kombinerer to opskrifter, der virkelig hitter sammen: Spinatpandekager og pesto kylllingesalat med ricotta.
Sammen med sprøde grøntsager, får man de lækreste wraps, der er fantastiske til madpakken. Kyllingewraps er dog også gode til aftensmad eller som en del af en større buffet, da de er nemme at lave til mange mennesker.
Jeg laver opskriften med hjemmelavede spinatwraps, men du kan også snildt bruge andre madpandekager eller købte tortillapandekager.

Hovedret eller frokost til 4-6 personer
Forberedelse 10 min /I alt 40 min
INGREDIENSER
Spinatpandekager , tortillapandekager eller andre madpandekager
1 bakke grøn salat
2 store gulerødder
KYLLINGESALAT
500 g kyllingebrystfilet
0,5 l grøntsagsboullion
50 g solsikkekerner
1 håndfuld basilikum
250 g ricotta
1 dl grøn pesto
skal og saft af ½ citron
salt & friskkværnet peber
KYLLINGESALAT
Bring grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Del kyllingefileterne i 3 dele på langs, og lad dem simre i gryden i 10 minutter, inden de tages op. Skær et snit i den tykkeste filet, og tjek, at den er netop gennemkogt. Lad kyllingefileterne køle helt af, og riv kødet fra hinanden.
Rist solsikkekerner på en tør pande. Hak basilikum fint. Rør trevlet kyllingekød med solsikkekerner, basilikum, ricotta, grøn pesto, citronsaft og -skal. Smag til med salt og peber.
WRAPS
Steg spinatpandekager efter denne opskrift, og lad dem køle lidt af.
Skyl og tør salaten. Lav tynde bånd af gulerod, ved at skrælle dem hele vejen igennem med en kartoffelskræller.
Fyld spinatpandekager med kyllingesalat, salat og gulerodsbånd.
Hvis du vil have kyllingewraps med på farten, kan du gøre følgende: Rul dem stramt sammen med madpapir omkring, så de holdes på plads. Skær wrapsene midt over. Sæt et lille stykke tape eller snor omkring madpapirets lukning, så det bliver på plads. Pak kyllingewraps i en madkasse.

Opskrift på grønne kyllingewraps
De grønne kyllingewraps er et fantastisk indslag til madpakken. Til sommerens standture eller med i rygsækken på en vandretur. Wrapsene er nemlig nemme at transportere, og de forbliver lækre i mange timer, efter de er lavet. Og så er de altså bare mere spændende end en tør rugbrødsklapsammen, selvom hjemmebagt rugbrød ellers ikke er noget, der skal kimses af. Wrapsene kan sagtens tilberedes aftenen forinden og opbevares i køleskabet natten over. Jeg har derfor sommetider lavet opskriften til aftensmad, men så valgt at lave dobbeltportion, så jeg kunne lave madpakke til dagen efter i samme snuptag.TIP: Andre madpakkefavoritter er mine pølsehorn , bløde gulerodsbrud eller en lækker måltidssalat.

Kyllingesalat med ricotta og pesto
Fyldet i kyllingewrapsene er en virkelig god kyllingesalat, som jeg laver med grøn pesto og ricotta. En kyllingesalat, som jeg tidligere har delt opskrift på i disse fyldte søde kartofler. Smagen af pocheret, trevlet kylling rørt med cremet, mild ricotta og en smagfuld pesto er simpelthen så god. Og så har man både kyllingekød og dressing i én, da ricotta og pesto sammen sørger for, at kylingekødet forbliver saftigt og wrapsene ekstra smagfulde. Helt uden at der løber dressing ud af bunden af wrapsene ;-)TIP: Prøv også at fylde dine spinatpandekager med laksemousse, en mættende hytteostsalat eller den klassiske hønsesalat. De smager også skønt med falafel eller fiskefrikadeller.
