Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Efterårssalat med græskar og figner

Denne skønne efterårssalat med græskar og figner der enormt smuk og lækker. Og så er den tilmed ret hurtig at bikse sammen og nem at gå til.

Salaten kan både serveres som tilbehør eller som en måltidssalat, hvis man har lyst til et let og grønt måltid. Udover de ristede græskartern og smukke figner, indeholder salaten også sprød serranoskinke og frisk mozzarellaost, så jeg lover, at selv de mest salatskeptiske typer vil blive mætte og glade.

Efterårssalat med græskar og figner

Tilbehør til 4 personer
Forberedelse 10 min /I alt 30 min

INGREDIENSER

1/2-1 hokkaido græskar
2 spsk. olivenolie
6-8 serranoskinke
1 dl græskarkerner
1/2 rødløg
2 friske figner
175 g rucola
125 g mozzarella
2 spsk. balsamicoglaze
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skyl og skrub græskaret. Halvér det, og fjern kernerne. Skær den ene halvdel i tern på ca. 1,5 x 1,5 cm, og fordel dem på en beklædt bageplade. Vend græskarternene i olivenolie, og bag dem i ovnen i cirka 20 minutter, indtil de er møre og gyldne.

Fordel skinken på en beklædt bageplade, og sæt den i ovnen i cirka 2-5 minutter, indtil den er sprød, Lad både skinke og græskartern køle lidt af, imens du tilbereder resten at salaten.

Rist græskarkernerne på en varm, tør pande, indtil de bliver gyldne og begynder at poppe.

Skær rødløget i tynde ringe og fignerne i både. Riv mozzarellaosten i mindre stykker.

Skyl og slyng rucolasalaten, og kom den i en salatskål.

Fordel græskartern, rødløgsringe, mozzarella, ristede græskarkerner og knæk af den sprøde skinke over salaten, og vend rundt. Dryp balcamicoglace over salaten, og servér.

ingredienser til efterårssalat bagte græskartern figner salat

Opskrift på efterårssalat

Denne efterårssalat smager fuldstændig helt og aldeles fantastisk! Så kort kan det siges, men jeg sætter gerne flere ord på, for det er en af de dejligste salater, jeg kender til. Jeg serverer salaten hvert efterår eller i sensommeren, når jeg finder græskar og figner i supermarkedet. Min efterårssalat med græskar og figner indeholder nogle af mine yndlingsingredienser, og jeg tør næsten vædde med, at denne opremsning, vil få jeres tænder til at løbe i vand:

Søde, ristede græskartern, smukke figner, sprød skinke, frisk mozzarella og knasende græskarkerner. Tynde ringe af rødløg, let bitter rucolasalat, og masser af smagsfuld balcamicoglace.

Havde jeg ret? I så fald må I hellere skynde jer at prøve opskriften, imens I stadig kan få fingrene i efterårets græskar og friske figner.  

TIP: Prøv også fyldige salater såsom en figen caprese salat med burrata, en dejlig græsk linsesalat eller en salat med kikærter.

  Efterårssalat-med-græskar-opskrift  

Salat med græskar

Jeg er vild med at bruge græskar i min madlavning. I alt fra en lækker græskarrisotto eller i en æggekage. Mest af alt holder jeg dog af bage græskar i ovnen som græskarfritter eller i tern, som jeg kan bruge i fyldige salater. I vinteren laver jeg ofte en græskarsalat med grønkål og grantæblekerner, men i sensommeren og efteråret, når jeg kan finde friske figner, er denne efterårssalat det største hit.   græskar efterårssalat med figner Efterårssalat med græskar opskrift  

Figner sæson

Figner er en af mine yndlingsfrugter. De er så fascinerende smukke, lige tilpas søde og delikate. Desværre er figner kun i sæson i en relativt kort periode, fra slutningen af juli til september. Derfor handler det om at få det bedste ud af tiden, så længe de lækre figner er til at få fingrene i. Det kan du gøre med denne opskrift på efterårssalat, men jeg kan også anbefale dig at prøve følgende opskrifter: