-
Link kopieret
Efterårssalat med græskar og figner
Denne skønne efterårssalat med græskar og figner der enormt smuk og lækker. Og så er den tilmed ret hurtig at bikse sammen og nem at gå til.
Salaten kan både serveres som tilbehør eller som en måltidssalat, hvis man har lyst til et let og grønt måltid. Udover de ristede græskartern og smukke figner, indeholder salaten også sprød serranoskinke og frisk mozzarellaost, så jeg lover, at selv de mest salatskeptiske typer vil blive mætte og glade.

Tilbehør til 4 personer
Forberedelse 10 min /I alt 30 min
INGREDIENSER
1/2-1 hokkaido græskar
2 spsk. olivenolie
6-8 serranoskinke
1 dl græskarkerner
1/2 rødløg
2 friske figner
175 g rucola
125 g mozzarella
2 spsk. balsamicoglaze
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skrub græskaret. Halvér det, og fjern kernerne. Skær den ene halvdel i tern på ca. 1,5 x 1,5 cm, og fordel dem på en beklædt bageplade. Vend græskarternene i olivenolie, og bag dem i ovnen i cirka 20 minutter, indtil de er møre og gyldne.
Fordel skinken på en beklædt bageplade, og sæt den i ovnen i cirka 2-5 minutter, indtil den er sprød, Lad både skinke og græskartern køle lidt af, imens du tilbereder resten at salaten.
Rist græskarkernerne på en varm, tør pande, indtil de bliver gyldne og begynder at poppe.
Skær rødløget i tynde ringe og fignerne i både. Riv mozzarellaosten i mindre stykker.
Skyl og slyng rucolasalaten, og kom den i en salatskål.
Fordel græskartern, rødløgsringe, mozzarella, ristede græskarkerner og knæk af den sprøde skinke over salaten, og vend rundt. Dryp balcamicoglace over salaten, og servér.



Opskrift på efterårssalat
Denne efterårssalat smager fuldstændig helt og aldeles fantastisk! Så kort kan det siges, men jeg sætter gerne flere ord på, for det er en af de dejligste salater, jeg kender til. Jeg serverer salaten hvert efterår eller i sensommeren, når jeg finder græskar og figner i supermarkedet. Min efterårssalat med græskar og figner indeholder nogle af mine yndlingsingredienser, og jeg tør næsten vædde med, at denne opremsning, vil få jeres tænder til at løbe i vand:Søde, ristede græskartern, smukke figner, sprød skinke, frisk mozzarella og knasende græskarkerner. Tynde ringe af rødløg, let bitter rucolasalat, og masser af smagsfuld balcamicoglace.
Havde jeg ret? I så fald må I hellere skynde jer at prøve opskriften, imens I stadig kan få fingrene i efterårets græskar og friske figner.TIP: Prøv også fyldige salater såsom en figen caprese salat med burrata, en dejlig græsk linsesalat eller en salat med kikærter.

Salat med græskar
Jeg er vild med at bruge græskar i min madlavning. I alt fra en lækker græskarrisotto eller i en æggekage. Mest af alt holder jeg dog af bage græskar i ovnen som græskarfritter eller i tern, som jeg kan bruge i fyldige salater. I vinteren laver jeg ofte en græskarsalat med grønkål og grantæblekerner, men i sensommeren og efteråret, når jeg kan finde friske figner, er denne efterårssalat det største hit.
