-
Link kopieret
Efterårssalat med græskar og figner
Denne skønne efterårssalat med græskar og figner der enormt smuk og lækker. Og så er den tilmed ret hurtig at bikse sammen og nem at gå til.
Salaten kan både serveres som tilbehør eller som en måltidssalat, hvis man har lyst til et let og grønt måltid. Udover de ristede græskartern og smukke figner, indeholder salaten også sprød serranoskinke og frisk mozzarellaost.

Tilbehør til 4 personer
Forberedelse 10 min /I alt 30 min
INGREDIENSER
1/2-1 hokkaido græskar
2 spsk. olivenolie
6-8 serranoskinke
1 dl græskarkerner
1/2 rødløg
2 friske figner
175 g rucola
125 g mozzarella
2 spsk. balsamicoglaze
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skrub græskaret. Halvér det, og fjern kernerne. Skær den ene halvdel i tern på ca. 1,5 x 1,5 cm, og fordel dem på en beklædt bageplade. Vend græskarternene i olivenolie, og bag dem i ovnen i cirka 20 minutter, indtil de er møre og gyldne.
Fordel skinken på en beklædt bageplade, og sæt den i ovnen i cirka 2-5 minutter, indtil den er sprød, Lad både skinke og græskartern køle lidt af, imens du tilbereder resten at salaten.
Rist græskarkernerne på en varm, tør pande, indtil de bliver gyldne og begynder at poppe.
Skær rødløget i tynde ringe og fignerne i både. Riv mozzarellaosten i mindre stykker.
Skyl og slyng rucolasalaten, og kom den i en salatskål.
Fordel græskartern, rødløgsringe, mozzarella, ristede græskarkerner og knæk af den sprøde skinke over salaten, og vend rundt. Dryp balcamicoglace over salaten, og servér.

Opskrift på efterårssalat
Denne efterårssalat smager fuldstændig helt og aldeles fantastisk! Denne efterårssalat med græskar og figner indeholder nogle af de lækreste ingredienser:
Søde, ristede græskartern, smukke figner, sprød skinke, frisk mozzarella og knasende græskarkerner. Tynde ringe af rødløg, let bitter rucolasalat, og masser af smagsfuld balcamicoglace.
Det er er altså ingredienser som får munden til at løbe i vand. Hvis det lyder som noget for dig - så er denne salat altså et must at få afprøvet!
TIP: Prøv også fyldige salater såsom en figen caprese salat med burrata, en dejlig græsk linsesalat eller en salat med kikærter.
Salat med græskar
Græskar er så lækkert at bruge i madlavning, både med dens smukke farve og smag. Græskar kan bruges i alt fra en lækker græskarrisotto eller i en æggekage. Men det er også lækkert at bage græskar i ovnen som græskarfritter eller i tern, som kan bruges i fyldige salater. I de kolde vintermåneder kan man lave denne græskarsalat med grønkål og grantæblekerner, men i sensommeren og efteråret, når man kan finde friske figner, er denne efterårssalat det største hit.
Figner sæson
Figner er en helt fantastisk frugt. De er så fascinerende smukke, lige tilpas søde og delikate. Desværre er figner kun i sæson i en relativt kort periode, fra slutningen af juli til september. Derfor handler det om at få det bedste ud af tiden, så længe de lækre figner er til at få fingrene i. Det kan du gøre med denne opskrift på efterårssalat, men du kan også afprøve nogle af disse lækre opskrifter, hvis du mangler inspiration: