-
Link kopieret
Græskarfritter
Bagt hokkaido skåret ud som lækre græskarfritter er fremragende tilbehør til aftensmaden i løbet af efteråret. Græskar har en sød og mild smag, der passer til det meste, og så er det et dejligt alternativ til klassiske ovnbagte kartofler.
Fritterne kan serveres til det meste, og jeg vil særligt anbefale dig at prøve en hjemmelavet aioli dertil. Det smager så dejligt til de sprøde, søde fritter.

Tilbehør til 4 personer
Forberedelse 5 min /I alt 35 min
INGREDIENSER
- 1 hokkaido græskar
- 2 spsk. olivenolie
- salt
Forslag til dip
- Aïoli
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Vask græskaret grundigt. Brug evt. en skuresvamp til at skrubbe skallen. Halvér græskaret med en stor, skarp kniv, og fjern kernerne med en ske. Skær derefter skriver med en tykkelse på ca. 1 cm, og placér dem på en beklædt bageplade.
Vend græskarfritterne i olivenolie, og kværn godt med salt over. Rist derefter fritterne i ovnen i ca. 30 minutter, indtil de er møre og sprøde.

Opskrift på bagt hokkaido græskar
Græskarfritter er en hyppig spise hjemme hos os. Det er nemt og sundt tilbehør, og så smager det bare så dejligt! Netop nu og de næste måneder frem er det smukke hokkaido græskar i sæson. Jeg holder af at bruge græskaret i både det søde og salte køkken – i alt fra græskarkage og -brød til salater, supper og gryderettet. Særligt er jeg vild med at lave bagt hokkaido græskar, der kan bruges i en herlig græskartærte, en fyldig græskarsalat eller lækker efterårssalat. Og jeg blender også ofte bagt græskar til en cremet konsistens, der kan bruges som en sauce (eksempelvis til gnocci som i denne opskrift) eller vendt i en rigtig efterårsrisotto med græskar.
Græskarfritter
Bagt hokkaido græskar får en sød og mild smag og en fast men blød konsistens. Græskaret egenskaber bliver altså bliver fremhævet på bedste vis, når græskaret skæres ud i skiver og bages til sprøde fritter i ovnen. Jeg serverer græskarfritter som tilbehør til at alt fra falafel til flæskesteg, men synes, de smager særligt godt til kylling eller fisk sammen med en grøn salat. Prøv at dyppe dem i en god aioli. Yum, siger jeg bare!TIP: Prøv også min opskrift på hasselback kartofler eller knuste kartofler.
