Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Kurv (0)

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Haydari dip

Haydari er en tyrkisk fetadip med ristet peberfrugt. I kender den måske fra mellemøstlige butikker og grønthandlere, hvor man finder den ved siden af hummus, oliven og de andre delikatesser bag disken.

Den cremede haydari dip er utrolig nem at lave selv. Den består af peberfrugter, der bages møre i ovnen. Tilsæt fetaost (eller græsk yoghurt) og krydderier, og du har den lækreste dip til både grøntsager og kød.

Haydari dip

Dip til 6 personer
Forberedelse 10 min /I alt 40 min

INGREDIENSER
Haydari
2 røde peberfrugter
200 g Puck-fetaost (kan erstattes af græsk yoghurt 10 %)
1 håndfuld bredbladet persille
1 lille tsk. sambal oelek, el. 1⁄4 finthakket rød chili
2 fed hvidløg, presset
friskkværnet peber
Haydari
Tænd ovnen på 200 grader.



Halvér peberfrugterne, fjern kernerne, og placér dem med skindsiden opad på en beklædt bageplade. Sæt bagepladen i ovnen i 20-30 minutter, indtil peberfrugterne er helt møre, og skallen begynder at blive sort. Lad de bagte peberfrugter køle af, og pil derefter skallen af, og kassér den.



Blend peberfrugterne sammen med de resterende ingredienser ved hjælp af en stavblender, minihakker eller foodprocessor, så du opnår en cremet konsistens.



Smag din haydari til, og stil den på køl indtil servering.

socca med haydari dip

 

Tyrkisk haydari dip med feta

Du er måske allerede stødt på den tyrkiske dip hos din lokale grønthandler - så hvorfor ikke prøve at genskabe den selv? Den er nemlig utrolig nem at bikse sammen, og smager helt fantastisk!

TIP: Servér haydari dippen med lækre edamamefalaflersocca eller vafler med hummus og halloumi

  haydari dip  

Hvordan laver man haydari?

Haydaris vigtigste ingrediens er røde peberfrugter. De bages i ovnen, så skindet bliver helt sort og kødet mørt. Når peberfrugterne køles af, kan man let kan fjernes det sorte skin fra peberfrugtkødet. Det er nemlig kun det saftige, røde kød, der skal bruges. Derefter skal bagt rød peberfrugt røres eller blendes med persille, hvidløg, en smule chili og feta eller græsk yoghurt.  

TIP: Prøv også opskriften på linsedip med feta og peberfrugt eller en lækker couscous salat med abrikos

 

Haydari med feta eller græsk yoghurt

Haydari kan laves af både feta og græsk yoghurt. Hos grønthandleren finder man ofte begge varianter. Den mere fyldige, salte udgave af feta, og den lidt lettere, syrlige variant af græsk yoghurt. Mange foretrækker klart varianten med feta, men den lidt lettere dip med yoghurt er også rigtig lækker. Du kan også prøve at bruge halv feta og halv græsk yoghurt, hvilket giver en rigtig god balance.   mellemøstlig buffet    

Mellemøstlig menu med haydari

Hvis du har planer om at sammensætte en mellemøstlig menu med hjemmelavede falafler og lune pitabrød er dippen her et must! Prøv også dippen over denne nemme opskrift på falafel vafler. Find inspiration til en lækker mellemøstlig “falafelfest” med smukke salater, fladbrød og lækre dips lige her. 

Flere opskrifter på hjemmelavet dip

Gode dips er en fantastisk måde at gøre ens måltider mere interessante. Prøv disse opskrifter, og lav gerne en stor portion, så du også har til frokost dagen efter: