Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Fyldt græskar med pesto & mozzarella

Jeg kan virkelig ikke sige det her nok: I må simpelthen prøve denne opskrift!

Dette helstegte græskar fyldt med smeltet mozzarella og grøn pesto er noget af det lækreste, jeg længe har smagt. Perfekt comfort food til de koldere dage! Og så er det tilmed virkelig (sådan virkelig!) let at bikse sammen. En ret der giver lidt ekstra hygge og efterårsfornemmelser ved bordet.

Fyldt græskar med pesto & mozzarella

Tilbehør til 4 personer
Forberedelse 15 min /I alt 1 t 45 min

INGREDIENSER

  • 1 stort eller to små hokkaido græskar
  • 1 dl pesto (en god færdigkøbt variant eller hjemmelavet)
  • 2 kugler frisk mozzarella (500 g)
  • salt & friskkværnet peber

Tænd ovnen på 200 grader.

 

Skyl og skrub græskaret, og skær derefter forsigtigt toppen af med en skarp kniv. Tag dig god tid, så du ikke skærer dig – man skal lige finde den rette teknik.

 

Brug en ske til at fjerne kernerne, og placér derefter græskaret på et tærtefad. Kværn salt og peber ned i hullet, og fyld derefter pestoen i. Smør det godt op af siderne på indersiden, og kom derefter mozzarellaen i (en eller to kugler alt efter hvad, der er plads til). Kværn igen let med salt og peber, og sæt tilsidst toppen på græskaret igen som et låg.

 

Bag græskaret i 1 time og 15 minutter, eller indtil kødet føles helt mørt, når du stikker i det med en gaffel. Tag derefter låget af, og bag derefter græskaret i yderligere 15 minutter, så osten smelter. Tænd gerne for ovnens grillprogram det sidste kvarter, så osten bliver flot gylden. Sæt låget på igen, og servér.

Fyldt græskar med pesto og mozzarella

Fyldt græskar med pesto er en enorm dekorativ servering. Og hvis du er lige så vild med græskar som jeg, vil du stensikkert elske smagen også! Med blot 3 ingredienser (hvis du vælger at købe pestoen) og 5 minutters forberedelse kan du sætte retten i ovnen. Så skal du blot værne dig med tålmodighed indtil græskarret er færdigt. Og det er uden tvivl ventetiden værd! Resultatet bliver lækkert, mørt græskarkød, smeltet mozzarella og fantastisk smag fra pestoen. Den perfekte ret til de grå efterårsdage, hvor man har brug for lidt ekstra hygge omkring middagsbordet. Det fyldte græskar kan sagtens serveres med en lækker salat som en couscous salat med abrikoser, en spinatsalat med figner og avokado eller en nem og grøn quinoasalat. Retten er dog også oplagt som overdådigt tilbehør til kylling eller lignende.

TIP: Læs med her hvis du har lyst til mere inspiration til efterårsopskrifter

  fyldt græskar med pesto og mozzarella fyldt hokkaido græskar

Opskrifter med hokkaido græskar

Når hokkaido græskar bages, bliver kødet sødere og dejligt mørt. Smagen passer heldigvis til det meste, og man kan derfor være kreativ med græskar. Jeg elsker særligt at lave min opskrift på græskarmos med tahin eller skære hokkaidogræskarret i skiver og riste dem sprøde, så de kan nydes som græskarfritter. Det ender dog ofte også i tern, som bliver brugt til alt fra tilbehør til kylling eller som del af en lækker efterårssalat. Og hvis man virkelig har lyst til at være kreativ, kan det også bruges til at lave græskar gnocchi eller trylles om til en sundere pizzabund. Sødmen fra græskarret gør desuden at man sagtens kan bruge hokkaido i en lækker græskarkage eller til morgenmaden som i denne opskrift med bagt græskar, granola og blodappelsin. Til denne opskrift skal hokkaido-hovedet dog forblive helt, så det, når toppen er skæret af og kernerne fjernet, kan fyldes med et smagfuldt indre, der går perfekt i spænd med det sødmefulde kød. Pestoen og den milde ost tilføjer desuden ekstra smag, når ingredienser rigtig får lov at hygge sig i ovnen. Græskaret bliver mere saftigt, end jeg nogensinde har smagt det før!

TIP: Prøv også en af mine halloween inspirerede opskrifter såsom lækre græskarbollerhalloween romkugler eller mumie pølsehorn

 

Sådan laver du helstegt, fyldt græskar

Når du helsteger et græskar kræver det lidt ekstra tid, men så snart det er smidt i ovnen – og til denne opskrift tager forberedelsen altså blot 5 minutter – skal du ikke gøre andet end at vente på, at der er serveret. Spis gerne græskaret som tilbehør til kylling (måske også en helstegt én af slagsen?) eller som stjernen i et helt simpelt, vegetarisk måltid sammen med kogte linser og en frisk salat. Jeg har desuden serveret græskarret som hovedret før, hvor jeg serverede det helt simpelt med belugalinser og ruccola som topping. En simpel men herlig servering!   helstegt græskar med mozzarella fyldt græskar med mozzarella og pesto

Græskar med grøn pesto

Opskriften indeholder kun tre ingredienser (salt & peber tæller ikke, gør det?), hvis du hopper over, hvor gærdet er lavest og køber pesto på glas. Så længe du vælger en variant af høj kvalitet lavet på olivenolie og uden funky ingredienser, vil du helt sikkert opnå et næsten lige så godt resultat, som hvis du laver en pesto fra bunden. Du kan naturligvis også vælge at give retten lidt mere kærlighed ved at lave din egen pesto. Det er ikke svært, såfremt du har en køkkenmaskine og en smule tid i køkkenet. Hvis du har mod på det, så kan du finde den lækreste opskrift på grøn pesto lige her.  

TIP: Prøv også mine andre opskrifter med grøn pesto såsom laks med pestocrust, butterbeans med asparges og pesto eller måske en lækker vegetarlasagne med linser, spinat og pesto?

 

Flere opskrifter med græskar: