-
Link kopieret
Madpandekager med surdej
Disse madpandekager med surdej er ikke bare enormt lækre. De er også drøn smarte til at undgå madspild.
Når man passer, fodrer og bager med sin surdej, ender man ofte med surdejsrester. I stedet for at smide dem i skraldespanden, kan de bruges til eksempelvis at lave disse skønne madpandekager.
Madpandekagerne får en god syrlig surdejssmag, og så mætter de dejligt. Fyld dem med lige, hvad du har lyst til. Her fyldte vi dem med en rest laks fra aftenen forinden.

madpandekager til 2 personer
Forberedelse 5 min /I alt 10 min
INGREDIENSER
2 spsk. surdej
2 æg
salt
smør og/eller olie til stegning
Pisk surdej, æg og salt sammen til en jævn konsistens. Opvarm smør og/eller olie på en pande, og steg madpandekagerne, til de er let gyldne på begge sider.
Spis madpandekagerne straks, eller lad dem køle af og opbevar dem i køleskab eller fryser.
Nemme madpandekager med surdej
De gode madpandekager med surdej er et kæmpe hit hjemme os. De smager simpelthen så herligt med en let syrlig surdejssmag. Og såkan røres sammen i et snuptag af kun 3 ingredienser: surdej, æg og salt. Der er altså både enormt nemme men også sunde og mættende. Med protein fra æggene og gode mælkesyrebaktierer fra surdejen. Du skal bruge 1 spsk. surdej til 1 æg, og derfor er opskriften nem at gange op. Justér mængden efter, hvor meget surdej, du har til over, og hvor stor en portion, du vil lave. Hvis du har en større mængde surdej, du vil bruge op, kan jeg anbefale at lave en større portion af de lækre og nemme surdejspandekager. De smager nemlig også dejligt kolde og er et hit på madpakken! Madpandekagerne kan altså både spises lune, men du kan også opbevare dem i køleskabet i op til fire dage eller gemme dem i fryseren.TIP: Prøv også boghvedepandekager eller spinatpandekager , eksempelvis til disse kyllingewraps eller fyldt med skinke, ost og æg.
Fyld til madpandekager
Som fyld i dine madpandekager med surdej, vil jeg først og fremmest anbefale dig at kigge i dit køleskab. Du kan fylde dem med alverdens grøntsager og rester, alt efter hvad du har på lager. Jeg fylder dem ofte med en god og cremet hummus og grøntsager. Og hvis du har en pose grønne ærter vil jeg også anbefale denne ærtehummus, der bare er enormt lækker. Madpandekagerne ville være fantastiske som wraps til sprøde falafler sammen med tahindressing. Men de smager også skønt fyldt med alt fra en indisk curry til en klassisk hønsesalat.TIP: Prøv også at tilsætte surdej til denne opskrift på rugvafler eller lav lækre chokorug med mørk chokolade.